HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya framgångar för Hem & Hyra

Nyheter Raka bostadsnyheter och grävande journalistik som avslöjar oegentligheter engagerar Hem & Hyras läsare – och de blir bara fler.

Så kallade ”snackisar” om tv-kändisar som tystar kyrkklockor och värdar som målar för sina hyresgästers fönster lockar också till läsning. Under tredje kvartalet 2018 handlade det om i genomsnitt 304 000 läsare per nummer av pappersutgåvan. Siffran kommer från Orvesto Konsument, som undersöker räckvidden för svenska tidningar och tidskrifter.

Jämfört med föregående kvartal handlar det om en ökning med närmare 8 procent. Detta samtidigt som många andra tidningar tappar läsare.

Läs ocksåSuccén fortsätter – över en halv miljon läser Hem & Hyra

– Det är mycket glädjande att vi håller ställningarna i en tid av minskad läsning. Det visar att vår journalistik spelar roll och är angelägen för våra läsare, säger Susanna Skarrie, chefredaktör och ansvarig utgivare på Hem & Hyra.

Läsarsiffrorna är också ett kvitto på att satsningen på lokala redaktörer är ett framgångsrecept.

– Jag tror det tydliga tyngdpunkten på lokal journalistik är avgörande. Vi gräver där våra läsare bor och det uppskattar de.

Läs ocksåHem & Hyra ökar i räckvidd – når över en halv miljon läsare i veckan: ”Tecken på att vi gör rätt saker”Hem & hyra ökar i räckvidd i Orvestos nya undersökning

Hem & Hyra går även starkt på webben. Många av artiklarna snappas upp av andra medier, som gör egna versioner av nyheten och citerar Hem & Hyra. Bara i januari hände det omkring 300 gånger och den som regelbundet besöker den här sajten får förstås höra talas om nyheterna först.

Läs också Hem & Hyra-redaktörer prisas för modig bevakning av viktigt område Hem & Hyra – nu större än någonsin tidigare Hem & Hyras granskning vinner Guldspaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.