Annons

Fler än någonsin läser Hem & Hyra: ”Berör många människor”

Nyheter Hem & Hyra når nya, rekordhöga läsarnivåer. Den totala läsningen har aldrig varit så stor som under förra året, visar nya siffror. "En bekräftelse på att vi gör viktig journalistik, säger Susanna Skarrie, publisher på Hem & Hyra.
Foto: Getty images
Hem & Hyra får sina högsta siffror någonsin när det gäller total räckvidd för ett helår, visar nya siffror.

Räckvidden för Hem & Hyra – alltså antalet människor som kommer i kontakt med den på någon plattform – var hela 576 000 under 2023. En uppgång jämfört med 2022, där samma siffra låg på 549 000.

Samtidigt är det de högsta totala räckviddssiffrorna för ett helår som tidningen någonsin haft, visar de färska siffrorna från undersökningsföretaget Orvesto.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är ju fantastiskt roligt att våra läsarsiffror fortsätter så starkt uppåt. Det är en bekräftelse på att vi gör viktig journalistik inom ett bevakningsområde – våra bostäder – som berör väldigt många människor, säger Susanna Skarrie, publisher på Hem & Hyra.

”En tajt redaktion”

Enligt Susanna Skarrie är de nya siffrorna en sporre för hela redaktionen att fortsätta att utvecklas och hitta nya sätt att nå ut med journalistiken.

– Siffrorna är förstås ett svar på en tajt redaktion som drar åt samma håll och där alla bidrar på ett avgörande sätt, fortsätter hon.

Annons
Läs ocksåFler än någonsin läser Hem & Hyra: ”Otroligt efterfrågade”Hem & Hyras läsare på nätet har ökat med 73 procent.

Under 2023 fick fler människor Hem & Hyra i brevlådan. Upplagan ökade från 513 300 under 2022 till 535 500 under 2023. Samtidigt fortsätter papperstidningen att ha en hög läsning – även om den läsningen dalade något under året. Räckvidden låg på 272 000, enligt Orvestos nya mätning.

Årets stora läsarökning kommer dock från Hem & Hyras digitala kanaler. Från att ha haft ett snitt på 280 000 under 2022 tog Hem & Hyra ett rejält kliv uppåt, till i genomsnitt 343 000 läsare digitalt.

En tajt redaktion som drar åt samma håll. Det tror publisher Susanne Skarrie ligger bakom att Hem & Hyra hade rekordhög läsning under förra året.

Det är första gången i tidningens historia som webbsidan är större än pappersutgåvan sett till ett helår. Tidningen har bland annat ett välläst nyhetsbrev, och en stor räckvidd både på Google och i sociala medier.

– Vi ökar ju starkt digitalt, och det är glädjande men inte förvånande. Vi har jobbat hårt med att få våra jobb att slå igenom i bruset. Det är nära berättande, alltid med den lilla människan i centrum, säger Susanna Skarrie.

Annons

Granskning kan vinna pris

Förutom att ha en hög läsning och stor räckvidd fortsätter Hem & Hyra att bli nominerade till och vinna priser och utmärkelser. För femte året i rad har tidningen nyligen blivit nominerad till en guldspade för sin granskade journalistik.

Bakom granskningen av socialtjänstens omfattande slarv med hyresinbetalningar som riskerar att få hyresgäster vräkta står reporter AnnaKarin Löwendahl. Årets vinnare blir utsedda på årets grävseminarium den 22-23 mars i Gävle.

Läs ocksåSuccén fortsätter – över en halv miljon läser Hem & Hyra

Så sent som i höstas blev även Hem & Hyra återigen nominerade till det prestigefyllda priset Årets tidskrift fackpress. Ett pris som tidningen kammade hem i den kategorin så sent som 2020.

Läs också Hem & Hyra störst bland organisationstidningar - lockar en halv miljon läsare Hem & Hyra Når fler än någonsin! Hem & Hyra ökar i räckvidd – når över en halv miljon läsare i veckan: ”Tecken på att vi gör rätt saker”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.