Annons

Nytt vinstår för Ramunderstaden

Söderköping Kommunägda Ramunderstaden gör en vinst på över sex miljoner för 2012. God uthyrning och en såld fastighet ligger bakom resultatet.

– Det har varit ett bra år med mycket aktivitet. Ekonomiskt har det varit stabilt och vakansgraden har varit mycket låg, säger Torbjörn Olsson, vd i Ramunderstaden.

För 2012 redovisar bolaget en vinst på 6,4 miljoner, vilket är det bästa resultatet för de senaste fem åren. En stor del av vinsten beror på att företaget sålde av en hyresfastighet med 24 lägenheter i Söderköping. Prislappen hamnade på drygt fem miljoner kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Fastigheten hade ett renoveringsbehov och vi valde att sälja den för att istället satsa på nyproduktion, berättar Torbjörn Olsson.

Ytterligare avyttringar är inte aktuella, istället väntar fortsatt nybyggnation. Nyligen färdigställdes 16 radhuslägenheter i kvarteret Lantmannen och på tur står upp mot 80 nya lägenheter på Vikingavallen. Bolaget har fått markanvisning från kommunen och nämast väntas ett beslut om detaljplanen i juni. Enligt bolaget är det stor efterfrågan på bostäder i Söderköping.

Annons

– Förra året flyttade hundra personer hit så det är positivt. Allt är uthyrt, det är fullt överallt, och jag tror att det kommer att fortsätta så här lång tid framöver, säger Torbjörn Olsson.

Läs ocksåHyresgäster tvingas leva med fel efter renovering: "Vi har varit helt gråtfärdiga"Hyresgäst i kök, barack från byggfirma.

Förra året har även präglats av många renoveringsinsatser, något som även kommer märkas av framöver.

– Vi har kunnat se ljuset i tunneln när det gäller renoveringen av Kullborg, ett projekt som vi hållit på med i nästan fem år och investerat 60 miljoner kronor. Nu håller vi på och planerar för nästa större renoveringsprojekt som ska ske i Husby backe, berättar Torbjörn Olsson.

Annons

 

Läs också Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Nybygget som blev ett fuskbygge Byggstart för nya hyreshus i Söderköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.