Annons

Ormsamling i källare till hyreshus var djurplågeri

Malmö Rummet var fullt med ormar, levande och döda, och stanken “obeskrivlig”. Enligt tingsrätten har djuren misskötts och nu döms ormägaren till dagsböter.

Det var en ren slump som låg bakom upptäckten av 26 ormar, en ödla och en mus i fastigheten i Malmö. Djuren fanns i ett utrymme i källaren tillsammans med ett tiotal döda och förruttnade ormar. Rummet upptäcktes av en tekniker som skulle undersöka ett fel i mobilnätet och råkade öppna fel dörr. Det var en “obeskrivlig stank” i källaren och mannen blev rädd och larmade polisen.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

De levande djuren var i dåligt skick och fanns i terrarier och lådor men saknade vatten. Det var bland annat boa- och pytonormar. Nu döms reptilägaren villkorligt till dagsböter på 5600 kronor för djurplågeri. Han döms mot sitt nekande och menar att djuren inte alls farit illa. En länsveterinär har dock vittnat om att djuren varit utsatta för lidande och stress och att miljön har varit bristfällig.

Annons

I tingsrätten berättade ormägaren om en icke namngiven person som skulle ta hand om djuren men inte skött uppgiften. Den delen tror inte domstolen på.

Läs ocksåHyresgästen lämnade kvar möbler – och död kattTvå bilder. En visar en specificerad faktura där det framkommer att en död katt tagits om hand. Den andra bilden visar en ostädad toalett.

Ormrummet upptäcktes i ett hyreshus i centrala Malmö i slutet av förra sommaren. Fastighetsägaren har sagt sig vara ovetande om vad som funnits i lokalen. Djuren som levde vid upptäckten har avlivats.

Annons

I Malmö krävs det tillstånd från kommunen för att ha ormar i flerfamiljshus men något sådant fanns inte i detta fall.

Läs också Här fixar hyresgästerna tak över huvudet åt taggiga grannar 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss Därför kan du hitta dallerspindlar i din lägenhet Arankas fönster täcktes av spindlar: ”Totalpanik”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.