HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ormsamling i källare till hyreshus var djurplågeri

Malmö Rummet var fullt med ormar, levande och döda, och stanken “obeskrivlig”. Enligt tingsrätten har djuren misskötts och nu döms ormägaren till dagsböter.

Det var en ren slump som låg bakom upptäckten av 26 ormar, en ödla och en mus i fastigheten i Malmö. Djuren fanns i ett utrymme i källaren tillsammans med ett tiotal döda och förruttnade ormar. Rummet upptäcktes av en tekniker som skulle undersöka ett fel i mobilnätet och råkade öppna fel dörr. Det var en “obeskrivlig stank” i källaren och mannen blev rädd och larmade polisen.

Läs ocksåDärför kan du hitta dallerspindlar i din lägenhetBiologen Pav Johnsson på jakt efter Kalmars olika spindelarter

De levande djuren var i dåligt skick och fanns i terrarier och lådor men saknade vatten. Det var bland annat boa- och pytonormar. Nu döms reptilägaren villkorligt till dagsböter på 5600 kronor för djurplågeri. Han döms mot sitt nekande och menar att djuren inte alls farit illa. En länsveterinär har dock vittnat om att djuren varit utsatta för lidande och stress och att miljön har varit bristfällig.

I tingsrätten berättade ormägaren om en icke namngiven person som skulle ta hand om djuren men inte skött uppgiften. Den delen tror inte domstolen på.

Läs ocksåArankas fönster täcktes av spindlar: ”Totalpanik”Aranka Reineman städar sitt fönster i Kalmar

Ormrummet upptäcktes i ett hyreshus i centrala Malmö i slutet av förra sommaren. Fastighetsägaren har sagt sig vara ovetande om vad som funnits i lokalen. Djuren som levde vid upptäckten har avlivats.

I Malmö krävs det tillstånd från kommunen för att ha ormar i flerfamiljshus men något sådant fanns inte i detta fall.

Läs också Zeppelin, sex veckor, hittades övergiven i lägenhet sedan ägaren gripits Jason, 7, attackerades av rottweiler och amstaff – hyresgäster mest utsatta för hundangrepp Kennelklubben om hundattackerna mot människor: "Vi vill inte ha rasförbud"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.