Annons

Restriktivt i Mitt

Värmland Hem & Hyra har undersökt hur mycket Hyresgästföreningen lägger på representation. I region Mitt är summan 30 000 kronor.

Hem & Hyra har i ett flertal artiklar redogjort för sin granskning av de kommunala bostadsföretagens representationskostnader. Vi har berättat för hur mycket företagen bjudit affärskontakter och personal och vad företagen har för policy vad gäller alkohol och vilka som kan representera på företagets bekostnad.

Men vi har också granskat kostnaderna för Hyresgästföreningens regioner. Region Mitt, där Dalarna, Örebro län, Värmland och Södermanland ingår, lade i fjol 30 000 kronor på all form av representation. 1 000 kronor gick till representation med kontakter utanför organisationen, 29 000 kronor användes till intern representation.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Regionstyrelsens ordförande Lars-Åke Larsson säger att han är mycket stolt över de låga siffrorna. 

– Vi är väldigt restriktiva med medlemmarnas pengar. Vi kan , och ska, umgås med andra utan att bjuda eller bli bjudna. 

Annons
Läs också Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.