Annons

Rivningsplaner i Hävla på is

Finspång Vallonbygden i Finspång lägger planerna på rivning i Hävla på is. Huset på Hästskovägen är i för bra skick.

​Som Hem & Hyra berättade i somras har kommunägda bostadsbolaget Vallonbygden en längre tid försökt att sälja en fastighet. Den består av sex hyreslägenheter och två lokaler och ligger i Hävla utanför Finspång. Eftersom man inte lyckades bli av med husen, trots att de då hade varit till salu i över ett år, föreslog avgående vd:n Mikael Rådegård att delar av fastigheten skulle rivas. Det gäller den lokal som har stått tom sedan kommunen lade ner dagisverksamheten där för några år sedan.

Men efter att ha tittat närmare på olika alternativ har bolaget skrotat idén.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Huset är för fint för att rivas, det vore att kasta pengarna i sjön. Därför fortsätter vi att leta efter en köpare till fastigheten, säger Björn Andersson, som tillträdde som vd för Vallonbygden i höstas.

Annons

Bolaget vill helst sälja både lägenheterna och lokalerna i ett paket. Alla lägenheter utom en är uthyrda, men den och de tomma lokalerna innebär en kostnad för Vallonbygden.

Hur långt tålamod har bolaget?

Annons
Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång

– Långt, säger Björn Andersson, utan att vilja ange någon exakt tid.

Läs också Ligan som fixar rent i förråden Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.