Annons

S-kritik mot avdrag för villaägare

Nyheter Socialdemokraternas bostadspolitiska talesperson, Carina Moberg, är djupt kritisk till att det saknas stöd till hyresrätten i regeringens stimulanspaket. – Det är konsekvent borgerlig politik. Att gynna ägandet och missgynna hyresboendet, säger hon.​

​Regeringens rot-avdrag till villa- och bostadsrättsägare får hård kritik från socialdemokraternas bostadspolitiska talesperson, Carina Moberg.

Annons
Hon hade i stället velat se satsningar på nyproduktion av hyreslägenheter och renoveringar av hyreshus, främst inom miljonprogrammet.
– Det är konsekvent borgerlig politik. Att gynna ägandet och missgynna hyresboendet. Vi har i dag ett stort bestånd i behov av renovering och skulle kunna få igång byggandet i det konjunkturläge som råder, säger Carina Moberg och nämner investeringsstöd till nyproducerade hyresrätter som ett alternativ. 
Carina Moberg hade samma dag som regeringen presenterade sitt stimulanspaket en debattartikel i Dagens industri med fem s-märkta förslag på hur byggandet ska öka.
Däribland en miljard kronor i investeringsstöd till billiga och miljövänliga hyresrätter och tre miljarder till renoveringar av miljonprogrammet.
Men tidpunkten var bara en slump, enligt Carina Moberg.
– Vi visste inte riktigt när artikeln skulle publiceras och inte heller vad regeringens stimulanspaket skulle innehålla, så det var inget vi hade planerat på förhand, säger hon.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Striden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg Granskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år" Allmännyttan töms på miljarder – så svarar politikerna Kärleken förde Sven Wollter till en hyresrätt i Luleå M erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.