HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Snart dags för första spadtaget vid Lugnet

Finspång ​Inom några veckor räknar Vallonbygden i Finspång med att bygget av åtta nya lägenheter vid Lugnet kan dra i gång. Samtliga är uthyrda innan spaden ens har satts i marken.

​Lägenheterna byggs i parhus i ett parkområde med utsikt över Skutbosjön. Husen uppförs av småhusföretaget Willa Nordic, som kommunägda Vallonbygden köper marken av. Först hade bolaget inte tänkt göra någon upphandling av bygget, eftersom enda möjligheten att komma åt den attraktiva marken var att teckna avtal med Willa Nordic.

Men sedan Hem & Hyra ställt frågor om en upphandling borde göras diskuterade Vallonbygden saken med en jurist hos de allmännyttiga bostadsbolagens organisation, Sabo. Man fick då rådet att göra en upphandling för att det inte ska kunna ifrågasättas om Vallonbygden följt lagen.

Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång

– Vi ville inte ta den risken, säger Björn Andersson.

Resultatet blev att projektet försenades två till tre månader och blir något dyrare.

– Willa Nordic vann upphandlingen, men det var fler företag som deltog.

Läs ocksåLigan som fixar rent i förråden

Vallonbygden har ansökt om bygglov och hoppas få svar nästa vecka och veckan därpå tar kommunfullmäktige ställning till om satsningen ska godkännas.

– Det står i ägardirektiven att kommunen ska yttra sig över större investeringar. Men det är mest en formalitet, kommunen vill att vi ska bygga.

Det betyder att bygget troligen kan komma i gång ganska snart. Björn Andersson är angelägen om att spaden sätts i jorden före vintern, så att projektet inte försenas ytterligare.
Lägenheterna blir 81 kvadratmeter stora, i ett plan, med en hyra på 9 500 kronor i månaden. Carport och förråd ingår.

Läs ocksåVallonbygden i hyrestoppen

Alla lägenheterna är uthyrda.

– Det känns förstås jättebra, säger Björn Andersson.

Läs också En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.