Annons

Svenskarna vill inte ha marknadshyror

Nyheter En majoritet av svenskarna är emot marknadshyror. Det visar en undersökning som företaget Synovate genomfört på uppdrag av Hyresgästföreningen.​
Det var i oktober i år som företaget Synovate frågade 1 080 svenskar huruvida det vore bra eller dåligt att införa marknadshyror.
Undersökningen skedde på uppdrag av Hyresgästföreningen och omfattade personer i åldrarna 16 år och uppåt.
Femtiofem procent av de tillfrågade anser att det vore dåligt att införa marknadshyror i stället för dagens system med förhandlade hyror, 26 procent att det vore bra.
Fem procent anser att det vore mycket bra med marknadshyror och 26 procent att det vore mycket dåligt.
 
 

Annons
Annons
Fakta: Hyresgästerna bor billigare

Frågan löd: ”Idag bestäms hyrorna genom förhandlingar och det finns ett hyrestak – d v s en gräns för hur höga hyrorna får vara. Nu finns förslag om istället för dagens system införa marknadshyror. Anser du att det vore bra eller dåligt att införa marknadshyror på lägenheter?”

Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Trodde lägenheten var uppsagd – tvingas betala 53 000 kronor Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.