HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tillbyggnad ska ge nya lägenheter i centrum

Linköping Ett 80-tal nya hyreslägenheter kan bli verklighet i korsningen Drottninggatan-S:t Larsgatan i Linköping. Det skriver Corren.
Foto: Jenny Knutsson
Det är huset intill Missionskyrkan, i korsningen Drottninggatan-S:t Larsgatan, som enligt planerna ska byggas till.

Det är Vasaparken fastighets AB som enligt tidningen har ansökt hos kommunen om ett så kallat planbesked. Det är ett besked om den gällande detaljplanen kan ändras eller inte och ger en fingervisning om det är rimligt att gå vidare med ett projekt.

Enligt Corren planerar Vasaparken att bygga ut det befintliga huset vid korsningen för att på så sätt skapa 84 nya lägenheter. Nästan häften av dessa ska bli ettor.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.
Läs också Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse Vattenverk kan sätta käppar i hjulet för Edethus byggplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.