Annons

Skräddaren satsar på Muraren – ”Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till”

Vårgårda Vårgårda centrum kan få 110 nya lägenheter i kvarteret Muraren. Bakom satsningen står Förvaltnings AB Skräddaren. "Trycket på bostäder är stort i Vårgårda", säger vd:n Anders Frost.
Foto: Privat/CaseStudio
Anders Frost, vd för Förvaltnings AB Skräddaren, säger att han tror på Vårgårdas potential. Därför satsar nu bolaget på bostäder och lokaler i det centrala kvarteret Muraren.

Mitt i Vårgårda, mellan Murartorget och Ica, planerar Förvaltnings AB Skräddaren att bygga cirka 110 nya lägenheter. Bolaget, som sedan 25 år tillbaka, förvaltar hyreshus i både Vårgårda och Herrljunga tror på Vårgårdas utveckling.

– Folk vill bo i Vårgårda. Vi får ständigt nya förfrågningar om bostäder. Men lägenheterna vi har i dag räcker inte till. Därför tror vi att det här är en riktig satsning, säger Anders Frost, vd för Förvaltnings AB Skräddaren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Alingsås Tidning har berättat att kommunfullmäktige i vintras godkände försäljningen av Muraren 17 och Muraren 26. Fastigheter som till största delen ägdes av kommunala Vårgårda Bostäder genom två kommanditbolag. Det vinnande budet på fem miljoner kronor kom från Förvaltnings AB Skräddaren, som redan äger angränsande fastigheter.

Annons

Bolaget har tagit hjälp av arkitektfirman CaseStudio med utformningen av husen. Det är främst hyresrätter man planerar för och i källarplan kommer ett parkeringsgarage med omkring 80 platser att byggas.

Enligt planen blir det tre- till sexvåningshus med träfasad och solpaneler samt terrasser på taken. Husen  ska placeras kring innergårdar och mot Centrumgatan blir det förträdgårdar som ska ge en mer privat zon för de boende. För den som är nyfiken på hur Förvaltnings AB Skräddaren vill att kvarteret Muraren ska komma att se ut finns nu den ansökan som bolaget skickat in till bygg- och miljönämnden tillgängliga på Vårgårda kommuns webbplats samt vid receptionen i kommunhuset. Och för den som har eventuella synpunkter ska de skickas in till nämnden senast den 28:e juli.

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

När sätter ni spaden i marken? 

Annons

– Nu får vi först se om det blir några synpunkter på vår ansökan om förhandsbesked. Därefter söker vi bygglov. Tidigast nästa år kan vi vara igång med själva bygget. Men vi kommer att bygga etappvis för att känna av hur marknaden ser ut efter hand, säger Anders Frost.

Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.