HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tjugofemtusen har tackat Anders Borg

Nyheter Hyresgästföreningens kampanj för en rättvis bostadsmarknad har varit en succé. Hittills har tjugofemtusen personer hälsat till finansminister Anders Borg.

Hyresgästföreningens kampanj ”Tack på förhand Anders Borg” har fått ett bra genomslag. Det är redan över 25 000 personer som har valt att tacka finansministern för hans framtida engagemang för en mer jämlik bostadsmarknad.

–    Det har gått bra. Mycket snabbare än vad vi hade väntat oss. Men vi har ju många medlemmar som är lätta att engagera kring sådana här frågor, säger Ylva Westander på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåKritik mot att Hembla tagit bort lekplatser - en av frågorna när kampanjveckan kom till Arboga

Ju fler som skickar en hälsning till Anders Borg desto fler presenter får han av Hyresgästföreningen. Han har redan fått en årsförbrukning schampo och en uppsättning fröpåsar. Om kampanjen når ut till 30 700 personer så får finansministern till och med en egen bygghjälm.

–    Vi ville att det skulle vara lite pepp. Även fast det är ett problematiskt ämne. Det handlar ju mycket om att nå ut också, säger Ylva Westander.

Bakgrunden till kampanjen är att det under de senaste åren har införts skattelättnader och ekonomiska bidrag för de som äger sin bostad. De som hyr har inte fått samma förmåner. Även Anders Borg och moderaterna håller med om att balansen har blivit skev.

Läs ocksåVäxjöbostäder startar kampanj för hyresrätten

Med kampanjen så hoppas Hyresgästföreningen kunna påminna Anders Borg och hans kollegor om att det är dags att rätta till problemet.

–    Det handlar om bättre skatteförutsättningar för hyresrätten, helt enkelt. Det är en stor och viktig fråga där vi tror att det finns en chans att påverka, säger Ylva Westander.

I ett första skede är det sagt att kampanjen ska hålla på tills i vår. Men Ylva Westander öppnar för att man kanske håller igång tills regeringens utredning om bostadsbeskattning är klar hösten 2013.

Läs ocksåGuldskiva för musikalisk bostadskampanj

Förhoppningen är att utredarna ska komma med några förslag som jämnar ut skattebördan på bostadsmarknaden.

Se när Anders Borg får en årsförbrukning schampo!

Läs också Musik mot bostadsbrist Branschjättarna överens om en skattereform

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.