Annons

Torbjörn Rönnkvist ny ordförande i Aros-Gävle

Gävleborg ​Sandvikenbon Torbjörn Rönnkvist föreslås bli ny regionordförande i Aros-Gävle. Ordförandevalet sker på lördagens årsmöte i Uppsala.

​Torbjörn Rönnkvist har suttit som ledamot i regionstyrelsens au i flera år och hans namn var aktuellt i ordförandediskussionerna redan i fjol. Nuvarande ordförande i regionstyrelsen, Börje Larsson från Gävle, har sagt nej till att bli omvald.

Torbjörn Rönnkvist är född 1948 och förtroendevald för Socialdemokraterna bland annat i landstinget och Svenska kyrkan. Han bor i en av Alloktons fastigheter på Smultronbacken i Sandviken.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Valberedningen föreslår nyval av Ulla- Maja Moilanen, född 1954, Gävle och Cecilia Staland, född 1957, Uppsala.

Annons

Tomas Östling, född 1945, Västerås, föreslås bli fyllnadsvald.

Hans Eklund, född 1954, Östhammar och Suzanne Jansson, född 1967, Söderhamn föreslås bli omvalda.

Annons
Läs ocksåBeslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringarProtester mot hyreshöjande renoveringar i Bergsjön tidigare i år. Nu har Hyresgästföreningen i Västra Sverige bestämt att utse ombyggnadsansvariga i alla sina 13 föreningsområden.

Kvarstående ledamöter i regionstyrelsen är Sonia Nilsson-Ullström, Skutskär, född 1959, Gunder Pettersson, Kolbäcksdalen, född 1944 och styrelsens nestor Birjer Johnson, Norrtälje, född 1931.

Läs också Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Storgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige Här är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022 Jordskredsseger för ny västsvensk hyresgästbas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.