HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Uppåt för bostadsbyggandet igen

Nyheter Drygt 10 000 nya lägenheter påbörjades under det första halvåret i år. Det är en ökning med åtta procent jämfört med förra året, enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån, SCB.
Bostadsbyggandet ser nu ut att äntligen ha vänt uppåt igen efter flera år av kräftgång. Det första kvartalet i år rapporterades det högsta byggandet på 20 år och på torsdagen offentliggjorde SCB statistiken för det första halvåret 2011.
 
Antalet påbörjade lägenheter ökade med åtta procent jämfört med samma period förra året, samtidigt som en viss nedgång konstateras när det gäller nya småhus.
 
Totalt inleddes bygget av 13 700 bostäder under det första halvåret 2011, varav 9 550 stycken var lägenheter i flerbostadshus.
 
Siffrorna för 2011 är uppräknande med 32 procent, vilket är den genomsnittliga eftersläpningen i rapporteringen de senaste åren.

Läs också Noll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal" Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter Folkets hus till salu kan bli bostäder Få hyreshus på landet – men Mona kunde bo kvar i Stavsjö Upplands-Bro toppar listan – Vaxholm i botten med noll nya hyresrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.