Annons

Utemiljöer rustas i Norrköping

Norrköping Ökad trygghet, bättre gemenskap och mötesplatser. Det är Östgötaportens tanke med den miljonsatsning som nu ska göras på gårdar och utemiljöer i Norrköping.

Hyresvärden Östgötaporten var en av dem som sökte och beviljades Boverkets bidrag ”Stöd till utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden”. Totalt betalade myndigheten ut 200 miljoner kronor i år och av dessa fick Östgötaporten cirka 3,6 miljoner. Pengar som ska gå till tre särskilda projekt i Marielund, Porten-området i Hageby och Källvindsgatan.

– Vi kommer att rusta upp gårdar och utemiljöer. Tanken är att man ska få bättre möjlighet att träffas, känna gemenskap och trygghet. Det ska bli en form av mötesplats och inte bara en ny lekplats. Man ska kunna träffas och göra saker ihop, säger David Lood, regionchef på Östgötaporten.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Upprustningsarbetet ska vara klart senast utgången av 2017. Hur de nya utemiljöerna ska utformas är dock ännu inte helt klart.

Annons

– Exakt hur det ska se ut är vi inte klara med utan det här är något vi vill göra tillsammans med hyresgästerna, vad de har för tankar och idéer.  Vi kommer att sätta oss ned och påbörja det arbetet efter årsskiftet, förklarar David Lood.

Annons
Fakta: Beviljat stöd till Östgötaporten

Östgötaporten har fått bidrag från Boverket till följande tre projekt i Norrköping:

Trygga Rökens samfällighet i City (Källvindsgatan) 750 000 kr
Jämställd gemenskap året runt på Bråbogatan (Marielund), 750 000 kr
Porten till gemenskap och samvaro i hela stadsdelen i Hageby, 2 150 000 kr

Läs också De blev utan spis i en månad Tornen rustas i Hageby Utemiljön rustas upp i Hageby De vill råda bot på sopslarvet Sopslarv kan ge höjda hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.