Annons

Utemiljön rustas upp i Hageby

Norrköping Allt från wifi-häng och småbarnslek till utegym för seniorer. Portenparken i Hageby rustas nu upp för flera miljoner kronor. Satsningen ska både öka tryggheten och skapa aktiviteter för alla åldrar.

Portenparken i Hageby i Norrköping genomgår under hösten ett större ansiktslyft.  Bakom satsningen står de två hyresvärdarna Östgötaporten och Hyresbostäder som inlett ett samarbete för att gemensamt rusta upp utemiljön i området.

– Vi båda var överens om att det behövde göras något. Lekparken som fanns var i dåligt skick och vi ville få till något som kan passa alla som bor här, förklarar Christina Karlsson, biträdande regionchef på Östgötaporten.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Projektet beviljades 2,1 miljoner kronor från Boverket och på bomöten och via enkäter har hyresgästerna bjudits in att lämna idéer och förslag på vad som ska göras. Resultatet blir inte bara en ny traditionell lekplats, utan utemiljön kommer att få flera nya anläggningar.

Annons

– Det blir allt från wifi-häng för ungdomar, småbarnslek och parkourbana till utegym för äldre, säger Conny Nilsson, områdesansvarig på Hyresbostäder.

En av nyheterna består av en svart-vit matta med blåa pelare, men vad det är för något vill bolagen hålla hemligt fram till invigningen.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

– Den leker med dig och frågar vad du vill göra, säger Christina Karlsson, hemlighetsfullt.

Annons

Utöver nya lekredskap har träd och belysning setts över för att öka tryggheten i området. Den upprustade parken ska stå klar att invigas under hösten.

Läs också Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.