HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Utemiljön rustas upp i Hageby

Norrköping Allt från wifi-häng och småbarnslek till utegym för seniorer. Portenparken i Hageby rustas nu upp för flera miljoner kronor. Satsningen ska både öka tryggheten och skapa aktiviteter för alla åldrar.

Portenparken i Hageby i Norrköping genomgår under hösten ett större ansiktslyft.  Bakom satsningen står de två hyresvärdarna Östgötaporten och Hyresbostäder som inlett ett samarbete för att gemensamt rusta upp utemiljön i området.

– Vi båda var överens om att det behövde göras något. Lekparken som fanns var i dåligt skick och vi ville få till något som kan passa alla som bor här, förklarar Christina Karlsson, biträdande regionchef på Östgötaporten.

Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Projektet beviljades 2,1 miljoner kronor från Boverket och på bomöten och via enkäter har hyresgästerna bjudits in att lämna idéer och förslag på vad som ska göras. Resultatet blir inte bara en ny traditionell lekplats, utan utemiljön kommer att få flera nya anläggningar.

Annons

– Det blir allt från wifi-häng för ungdomar, småbarnslek och parkourbana till utegym för äldre, säger Conny Nilsson, områdesansvarig på Hyresbostäder.

En av nyheterna består av en svart-vit matta med blåa pelare, men vad det är för något vill bolagen hålla hemligt fram till invigningen.

Läs ocksåHyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

– Den leker med dig och frågar vad du vill göra, säger Christina Karlsson, hemlighetsfullt.

Annons

Utöver nya lekredskap har träd och belysning setts över för att öka tryggheten i området. Den upprustade parken ska stå klar att invigas under hösten.

Läs också Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna? Sofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrorna Stadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.