HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tornen rustas i Hageby

Norrköping Östgötaporten rustar de två tornen i Hageby för 35 miljoner kronor. Förutom PCB-sanering får byggnaderna bland annat nya fasader och fönster.

De två tornen, som elvavåningshusen kallas, ligger på Timmermansgatan i Norrköping och ägdes tidigare av Subnova. För cirka två år sedan togs de över av Östgötaporten och nu har den nye ägaren inlett en större yttre renovering av byggnaderna som uppfördes på 1960-talet.

— Vi såg att det var dags att göra någonting. Det fanns PCB kvar i fogarna i fasaderna som behövde tas bort samtidigt var underhållet eftersatt, förklarar David Lood, regionchef på Östgötaporten.

Läs ocksåDe blev utan spis i en månad

Förutom PCB-saneringen kommer fasaderna att tilläggsisoleras och målas om i en ljusare färgsättning. Byggnaderna får även nytt tak och nya fönster.

— Om allt går som planerat hoppas vi att det ska stå klart innan årsskiftet, förhoppningsvis före julhelgen, säger David Lood.

Annons

Enligt hyresvärden räknas åtgärderna som underhåll men om det kommer att påverka hyrorna för de 116 lägenheterna är ännu inte klart. Bland annat kan nya fönster räknas som en standardhöjande åtgärd. Även störningar under renoveringen kan ge rätt till avdrag på hyran.

Läs ocksåUtemiljön rustas upp i Hageby

— Vi kommer att titta på de här frågorna tillsammans med Hyresgästföreningen och diskutera hur vi ska gå tillväga. Om det blir någon förändring så kommer det att ske i efterhand, förklarar David Lood.

 

Annons

 

Läs ocksåUtemiljöer rustas i Norrköping
Läs också De vill råda bot på sopslarvet Sopslarv kan ge höjda hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.