Annons

Vann striden – får tillstånd att överlåta kontraktet

Arlöv Paret skulle skilja sig och mannen ville att kvinnan skulle få överta kontraktet till hyreslägenheten de bott i tillsammans. Burlövsbostäder sade nej men dök sedan aldrig upp i rätten.
Foto: Anders Paulsson

Paret skulle skiljas men hyreskontraktet stod på mannen. För att underlätta för deras gemensamma barns skolgång ville de att kvinnan skulle ta över kontraktet. De lämnade in ansökan till hyresvärden Burlövsbostäder, det kommunala bostadsbolaget i Arlöv, men fick nej. Burlövsbostäder menade att kvinnan inte hade ekonomi till att bo där själv.

Men paret gav sig inte. De gick vidare med en ansökan till hyresnämnden, som nu ger dem rätt. Kvinnan får visst ta över hyreskontraktet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vid förhandlingen i hyresnämnden dök Burlövsbostäder aldrig upp och hyresnämnden hade därför bara parets uppgifter att ta hänsyn till. Paret har bott tillsammans i den aktuella lägenheten i åtta år och nämnden menar därför att kvinnan är att betrakta som en ”närstående”, ett skäl till att få lov att överlåta hyreskontraktet. Kvinnan har dessutom presenterat en person som kan gå i borgen för henne. Därför beviljar hyresnämnden parets ansökan.

Annons
Läs också Sena hyror och fängelsevistelse – får inte ta över död mammas lägenhet Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Kontraktet var ”felskrivet” – Nicholas hyra chockhöjdes: ”Jag blev lurad” Kommunalt bolag hotade att vräka barn efter mammans död

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.