Annons

Vattenskada ger lägre hyra

Malmö Malmöparet vände sig till hyresnämnden när deras hyresvärd inte åtgärdade en vattenläcka. Nu får de 8 000 kronor i kompensation plus avdrag på hyran för varje månad som vattenläckan inte är lagad.

Paret, som hyr en lägenhet i ett nybyggt hus i Västra hamnen, hade problem med en vattenläcka men trots att hyresvärden, kommunala MKB, försökte laga den blev det inte bättre. Paret påtalade problemet men fick inget gehör och vände sig därför till hyresnämnden med krav på ett åtgärdsföreläggande. Parterna har nu förlikts och hyresvärden lovar att åtgärda läckan. I nämnden menade MKB att man trodde sig ha lagat läckan men att man nu beslutat att byta ut mjukfogarna i hela fastigheten, vilket är ett betydligt större arbete. Först till sommaren räknar man med att vara färdig och fram tills dess kommer paret att få avdrag på hyran varje månad med 1 000 kronor. Dessutom kompenseras paret med 8 000 kronor.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgäst slipper betala för vattenläcka Beställde egna analyser för att bevisa mögel och fuktskada Mariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord” Kändiskatten Luffar-Lasse förenar tiotusentals människor: "Han sprider så mycket glädje" Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.