HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

80-åriga Vita Pedersen bor hos skandalvärden

Nyheter Sedan den skandalomsusade värden tog över huset i Blötberget har allt blivit sämre, berättar 80-åriga Vita Pedersen. Elementet vid ytterdörren är trasigt och snöskottningen samt halkbekämpningen får hon och grannarna sköta själva.

Fastigheterna i Blötberget utanför Ludvika har varit ett återkommande ärende hos Ludvika kommun sedan 2010.

Trots att värden bara äger 64 lägenheter har miljö- och hälsoskyddsinspektörerna i kommunen cirka tio olika ärenden som rör brister och felaktigheter. Hyresnämnden i Västerås har i sin tur haft 68 ärenden som rör bolaget sedan december 2011.

Bland annat har det varit problem med värme och varmvatten i många år, samtidigt som hyresvärden gjort sig notoriskt svår att nå. I höstas var exempelvis en småbarnsfamilj utan varmvatten i minst tre veckor, och en hyresgäst har tvingats bo med ett stort hål i taket under fyra månader.

Hos 80-åriga Vita Pedersen är elementet vid ytterdörren trasigt, och snöskottningen samt halkbekämpningen får hon och grannarna sköta själva. Avsaknaden av snöplogning gör att hon har svårt att ta sig fram med rullatorn.

– Jag trivdes jättebra under många år. Det gör jag väl egentligen fortfarande, men sedan vi fick den nya ägaren har det bara gått utför, berättar hon.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.