Annons

De får Hedemora att blomma

Hedemora Hedemorabostäders och Hyresgästföreningens blomstertävling är avgjord. Förutom pristagarna så hyllades även två av eldsjälarna, Gudrun Dammgård och Ellen Persson.
Foto: BOSSE HEDMAN
,

Hedemorabostäders och Hyresgästföreningens Blomstertävling genomfördes i år för fjortonde året. Häromkvällen hölls avslutning i Paulusgården. Bland annat visades ett bildspel med 400 bilder på all blomsterprakt som deltog i tävlingen! (Hem & Hyra besökte några av alla Hedemoras blommande gårdar i somras.)

– Under de här åren har de flesta gårdar genomgått en fantastisk förvandling. Entusiastiska och engagerade hyresgäster har tillsammans gjort trista och slitna gårdar till blommande paradis, till glädje för alla hyresgäster, besökare och inte minst förbipasserande, som gärna tittar till liter extra, säger Bosse Hedman på Hyresgästföreningen som varit med under alla åren sedan år 2000.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kvällen avslutades sedan med att årets, i högsta grad, värdiga pristagare belönades med diplom och blomstercheckar! (Se nedan!) 

I år belönades dessutom två av Blomstertävlingens verkliga eldsjälar, Gudrun Dammgård i kvarteret. Hammaren och Ellen Persson i ”Hästskon” i Vikmanshyttan. Gudrun fick redan det första året pris för sin balkong och har sedan dess förvandlat en gård som sedan länge passerat ”bäst före-datumet” till något som i dag närmast kan betraktas som en visningsträdgård. Kvarterets sophus är vida känt som ”Norra Europas snyggaste”!!

Även Ellen Persson uppmärksammades tidigt i tävlingen för sina insatser i kvarteret Storken. Sedan Ellens flytt till Östra Nygatan i Vikmanshyttan har även det hästskoformade kvarteret där börjat blomma. Mer än 100 olika balkonglådor, urnor och amplar, företrädesvis med röda pelargoner, pryder kvarterets loftgångar, entréer och uteplats.

Annons
Läs ocksåEva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med denTvådelad bild: Till vänster Caroline Pettersson och Eva Byegård i vinterjackor, till höger Eva Byresgårds uteplats med en blommande rosa dahlia i förgrunden bakom ett trästaket. Rikshem ansökte till hyresnämnden om att få ta bort deras uteplatser.

Pristagarna som fick blomstercheckar och diplom i Blomstertävlingen, 2013

Trevligaste balkong:
Kerstin Almkvist, Lassbovägen 11 A, Hedemora.
Mattias Fröberg, Ö Järnvägsgatan 26 A, Hedemora.

Läs ocksåQuiz: Kan du namnen på blommorna – eller lider du av växtblindhet?

Trevligaste uteplats/entré:
Margit Prins, Nilsesväg 8 B, Smedby.
Margit Rönnberg, Slöjdgatan 8 A, Hedemora.
Linus Hedlund o. Anna Gustafsson, Kyrkogatan 8 E – F, Hedemora.

Annons

För det gemensamma:
Alla hyresgäster i kvarteret  BosKalles, Hökargatan 12, Kyrkogatan 8, Hedemora.
Alla hyresgäster på Hedbygatan 2, f d Gussarvsgården, Hedemora.

Eldsjälarna:
Ellen Persson och Gudrun Dammgård.

Läs också Efter ombildningen – blir av med sin uteplats: "Det kan bli bråk" Att inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhet Gränbybor hotades med uppsägning för sina uteplatser – hyresgästen Fatma: "Kränkande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.