Annons

”De skulle väntat in mötet”

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Satsningen på att hitta fler aktiva är bra tycker ledamöterna i regionfullmäktige. Men inte att ansökningstiden för nyanställningarna går ut innan de ens haft sitt höstmöte.

Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg storsatsar på att hitta fler aktiva medlemmar. Förslaget om 3-miljonerssatsningen kommer från regionstyrelsen. Men det är fullmäktige, i egenskap av högsta beslutande församling, som fattar det formella beslutet om budget och verksamhet.

Ansökningstiderna för de fyra projektanställningarna ut i morgon, dagen innan fullmäktiges möte. Hur ser ledamöterna på att processen rullat igång innan de ens haft sitt möte? Hem & Hyra ringde till tre av dem.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Barbro Lund i Vänersborg ser positivt på projektet. Hon fick höra talas om det nyligen, men kände inte till att tjänsterna redan annonseras ut. Än mindre visste hon att sista ansökningsdag redan passerat när fullmäktige har sitt möte på lördag.
Det är inte okej, tycker Barbro Lund.
– Det får inte gå till på det här sättet. De skulle väntat in mötet och presenterat projektet för oss först, säger hon.

Ejvor Sjöström, fullmäktigeledamot från Svenljunga, ser det som en nödvändighet att utveckla folkrörelsen. För henne är det därför inte ett stort problem att processen kring satsningen redan rullat igång. Men att ansökningstiden går ut i morgon är lite märkligt, tycker hon.
– Beslutet fattas ju på regionfullmäktige. Slutdatum för ansökningarna kunde varit efter mötet, det hade passat bättre.

Annons

Anders Storm, från Lidköping, är inne på samma linje. Han är förutom fullmäktigeledamot även engagemangsansvarig inom Hyresgästföreningen och har hört talas om den nya satsningen.
– Projektet i sig är intressant och bra. Men om fullmäktige ska fatta beslut om detta kunde ansökningstiden gått ut efter mötet kan jag tycka, säger han.

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

Har ni något inflytande i praktiken?
– Jag hoppas och tror att majoriteten får avgöra, säger Anders Storm.

Annons

RELATERAT:
En av tankarna bakom regionens omorganisation som genomfördes våren 2012 var att det skulle bli lättare att ta förtroendeuppdrag, utan att behöva tacka ja till styrelseuppdrag. Läs mer här.

Läs ocksåAgnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet"Agnetha Andersson från Trollhättan valdes till ny regionordförande för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg.
Läs också Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg Valet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades ner Regionfullmäktige med valupptakt i Uddevalla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.