Annons

Dom om svartkontrakt överklagad

Göteborg Innan midsommar beslöt hovrätten att lindra straffen för de både män som dömts för miljonhandel med svartkontrakt i Göteborg. Men också hovrättens dom har överklagats.

Som Hem & Hyra har skrivit om tidigare dömde tingsrätten förra året en 40-årig och en 60-årig man till fängelse för grovt brott mot hyreslagen, efter en omfattande miljonhandel med svarta hyreskontrakt på attraktiva adresser i centrala Göteborg.

Domen överklagades och i maj i år togs fallet upp på nytt, den här gången i hovrätten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Där fick båda männen sänkta straff. Hovrätten ändrade tingsrättens beslut till villkorlig dom, och 40-åringen friades dessutom för misstankarna om grovt bokföringsbrott. Därmed slapp han det treåriga näringsförbud som tingsrätten dömt ut.

Annons

Men fortfarande är inte de juridiska turerna slut.

Både åklagarsidan och den 40-årige mannen har nämligen överklagat hovrättens beslut till Högsta domstolen. Åklagaren yrkar å sin sida att straffen för de båda männen skärps. 40-åringen yrkar för sin del enbart att han inte ska behöva betala ersättning till hyresgäster som betalat för sina kontrakt.

Annons
Läs också35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Det är långt ifrån säkert om Högsta domstolen tar upp fallet. Om man inte tar upp ärendet är det hovrättens dom från i juni som gäller.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Son ville ta över lägenhet när mamman dog – det här gäller: "Man ärver inte hyreskontrakt" 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Vatten rann ner i källaren från vanvårdad lägenhet – nu tvingas mannen flytta
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.