Annons

Ett 60-tal vill hyra i Timmerö

Boxholm ​På två veckor har ett 60-tal personer anmält intresse för Boxholmshus planerade lägenheter i området Timmerö. Det ser därmed ut som om bolagets första nybygge på 20 år kan bli verklighet. Boxholmshus vd, Fredrik Noaksson, utesluter inte att man bygger fler än de tio radhuslägenheter som hittills planerats.

​Fram tills för några månader sedan var det ett tätbevuxet, kuperat skogsområde, där boende i villaområdet intill brukade plocka kantareller. Nu har de flesta av träden fällts och markarbeten pågår för fullt. Här, precis intill Svartån, ska Boxholms nya bostadsområde, med både villor och hyreslägenheter, växa fram. Närmast ån har marken skalats av för att ge bättre utsikt och göra det lättare att ta sig fram till vattnet. Längs med vattendraget ska en strandpromenad omgiven av grönytor anläggas. Det ska också bli grillplats och lekplats.

Kommunen äger marken och ett avtal ger Boxholmshus rätt att köpa en del av tomterna om intresset för att flytta till hyreslägenheter i Timmerö visar sig vara tillräckligt stort.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– När tio lägenheter är uthyrda sätter vi spaden i jorden, säger Fredrik Noaksson.

Han tror att det inte kommer dröja särskilt lång tid innan det målet är uppnått. För några veckor sedan skickade bolaget ut en informationsbroschyr till alla hushåll i Boxholm och ett antal i Linköping, om det planerade bygget. Intresserade uppmanades att skicka in en svarstalong. Hittills har bolaget tagit emot ett 60-tal svar och Fredrik Noaksson tror att fler är på gång.

Annons

– Det ringer fortfarande folk med frågor.

Läs ocksåHär håller solceller nere hyrorna

Intresseanmälningarna är inte bindande, utan de som svarar bjuds in till en visning i området i mitten av augusti. Därefter finns det möjlighet att teckna sig för en lägenhet.

Boxholmshus räknar med att kunna genomföra en upphandling under hösten och först därefter, när bolaget vet vad det kommer att kosta att bygga lägenheterna, går det att säga hur höga hyrorna blir. Men preliminärt väntas en trea kosta omkring 7 500 kronor i månaden. Det är tvåor och treor som planeras i första hand, men fyror kan också bli aktuella eftersom det har visat sig finnas en efterfrågan.

Annons

De tio radhuslägenheterna beräknas vara klara för inflyttning hösten 2012. Om intresset håller i sig kan det bli aktuellt med en andra etapp.

Läs ocksåCorona försenar nya lägenheter

– Det känns jättekul att det finns möjlighet att bygga hyreslägenheter med så här bra läge, säger Boxholmshus byggchef Jan Jonsson.

Läs också Fler vill bo i nybyggt i Boxholm Nya lägenheter byggs i Boxholm - trots bidragsstrul Tillstånd krävs efter p-problem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.