Annons

Fler vill bo i nybyggt i Boxholm

Boxholm Bostadsområdet Bjursholm i Boxholm växer. Nu är bygget av tio nya parhuslägenheter i gång. Samtidigt växer kön för just nybyggda lägenheter på orten.

Medan kommunala Boxholmshus märker att efterfrågan på lägenheter generellt mattats något under senare tid så ser trenden annorlunda ut när det gäller bolagets särskilda kö för de som vill flytta in i en nybyggd lägenhet. Just nu står ett 30-tal i den.

— Ett tag var det hysteriskt, en efterfrågan som vi inte är vana vid här i Boxholm. Men nu märker vi att många som varit i stort behov av lägenhet verkar ha fått tag på boende för söktrycket till våra äldre lägenheter har återgått till att vara mer normalt, säger Boxholmshus vd Fredrik Noaksson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad det beror på och varför kön till nybyggda lägenheter, som har högre hyror än det äldre beståndet, ändå växer vet han inte säkert.

— Men kanske är det ett uppdämt behov. Det har inte byggts så mycket i Boxholm.

På Gösvägen bygger bolaget nu tio nya lägenheter i parhus, åtta treor och två fyror. När Boxholmshus i veckan hade visning av det pågående bygget för allmänheten så anmälde ytterligare några sitt intresse.

Annons
Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.
Tio nya lägenheter i parhus byggs.

Maria Davidsson och Stefan Ring ställde sig i kö för en månad sedan och har litet hopp om att faktiskt få flytta in i någon av de nya lägenheterna.

— Vi står längst ner på listan så vi får ta det vi får, om vi får någon, säger Maria Davidsson.

Paret bodde i Boxholm tidigare men är numera bosatta i Tranås. Nu längtar de tillbaka.

Läs ocksåAnn-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”Bengt och Ann-Charlotte Wassenius, Sture och Ann-Christin Sallander, Mars, Trollhättan, Eidar, kollage, KW

Hyrorna är ännu inte klara, utan ska förhandlas med Hyresgästföreningen under nästa vecka. Först därefter påbörjas uthyrningen.

— Men om vi utgår från andra nya lägenheter så räknar vi med att hamna på ungefär 8 200 i månaden för treorna och 9 400 för fyrorna, säger Fredrik Noaksson.

Annons

Hyresnivåerna är inget som avskräcker Maria Davidsson och Stefan Ring.

— Vi betalar 7 700 för vår lägenhet i Tranås och den är inte renoverad på 30 år. Dessutom jobbar jag här i Boxholm och skulle slippa pendla, säger Stefan Ring.

De första tre parhusen beräknas vara klara för inflyttning den 1 januari och de övriga 1 februari.

Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.