Annons

Corona försenar nya lägenheter

Boxholm Boxholmshus skjuter upp sin planerade nybyggnation på grund av coronakrisen. När arbetet med nästa projekt kommer i gång är oklart.
Foto: Jenny Knutsson
Det dröjer innan Boxholmshus kan dra i gång nästa nybygge, enligt vd Fredrik Noaksson.

Kommunala Boxholmshus har byggt flera nya bostäder de senaste åren, bland annat på Gösvägen där tio lägenheter nyligen stod klara. De sista hyresgästerna flyttade in under våren.

— Allt är uthyrt, konstaterar Boxholmshus vd Fredrik Noaksson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han konstaterar att det fortfarande finns behov av fler hyreslägenheter i kommunen och tanken var att Boxholmshus redan under våren skulle dra i gång nästa projekt. 2017 köpte bolaget mark i form av en delvis igenväxt grusplan på Parkgatan i Boxholm av kommunen och nu när det sista huset är på plats på Gösvägen skulle arbetet med att projektera för nya lägenheter där dra i gång på allvar.

Annons

Men så blir det inte. Projektet skjuts upp tills vidare och orsaken är coronaviruset. Enligt Fredrik Noaksson vill styrelsen avvakta och se hur bolagets ekonomi påverkas av krisen men det handlar också om att det rent praktiskt varit svårt att hålla de möten som krävs för att kunna dra i gång ett så stort projekt.

— Just nu finns det inget beslut om att gå vidare med nyproduktionen men vi jobbar ändå med en del detaljplaner så länge, säger Fredrik Noaksson.

Annons
Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.
Läs också Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.