HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Corona försenar nya lägenheter

Boxholm Boxholmshus skjuter upp sin planerade nybyggnation på grund av coronakrisen. När arbetet med nästa projekt kommer i gång är oklart.
Foto: Jenny Knutsson
Det dröjer innan Boxholmshus kan dra i gång nästa nybygge, enligt vd Fredrik Noaksson.

Kommunala Boxholmshus har byggt flera nya bostäder de senaste åren, bland annat på Gösvägen där tio lägenheter nyligen stod klara. De sista hyresgästerna flyttade in under våren.

— Allt är uthyrt, konstaterar Boxholmshus vd Fredrik Noaksson.

Läs ocksåSå påverkas du som hyresgäst av budgeten i GöteborgÖkad byggtakt och bättre skydd för renovräkning ingår i Göteborgs nya budget, utformad av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Han konstaterar att det fortfarande finns behov av fler hyreslägenheter i kommunen och tanken var att Boxholmshus redan under våren skulle dra i gång nästa projekt. 2017 köpte bolaget mark i form av en delvis igenväxt grusplan på Parkgatan i Boxholm av kommunen och nu när det sista huset är på plats på Gösvägen skulle arbetet med att projektera för nya lägenheter där dra i gång på allvar.

Men så blir det inte. Projektet skjuts upp tills vidare och orsaken är coronaviruset. Enligt Fredrik Noaksson vill styrelsen avvakta och se hur bolagets ekonomi påverkas av krisen men det handlar också om att det rent praktiskt varit svårt att hålla de möten som krävs för att kunna dra i gång ett så stort projekt.

— Just nu finns det inget beslut om att gå vidare med nyproduktionen men vi jobbar ändå med en del detaljplaner så länge, säger Fredrik Noaksson.

Läs ocksåIngemar möttes av mosad framskärm – fler skador när bilar växer ur p-platserna
Läs också Gudrun och grannarna utan balkong två somrar i rad efter ras: "Bedrövligt" Athena vill skaffa elbil men kan inte: "Fel att det är enklare för dem i villa" Evy, 91 orkade inte flytta två gånger − straffas med dubbla hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.