Annons

Tillstånd krävs efter p-problem

Boxholm Skrotbilar och olovlig parkering fick hyresvärden Boxholmshus att tappa tålamodet. Nu krävs parkeringstillstånd på Dalgårdsgatan i Boxholm.
Foto: Jenny Knutsson
Numera krävs parkeringstillstånd på Dalgårdsgatan i Boxholm.

Det är parkeringsplatserna på Dalgårdsgatan 1-12, som har fått ny skyltning. Efter att tidigare haft helt fri parkering, liksom i de flesta andra av Boxholmshus områden, så infördes nyligen krav på parkeringstillstånd. Enligt det kommunala bostadsbolaget var det nödvändigt att vidta åtgärder eftersom parkeringsplatserna missbrukades med följden att platserna inte räckte åt alla hyresgäster.

— Ett hushåll kunde uppehålla fem, sex platser och det hände också att människor som inte ens bor i området parkerade där, säger Anna Erkers, bovärd på Boxholmshus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Man upplevde också dumpade skrotbilar som ett stort problem.

— Det är en långdragen process att försöka få bort en bil som står övergiven, säger Anna Erkers.

Annons

Efter att hyresgäster klagat beslutade Boxholmshus att dela ut ett parkeringstillstånd till varje hushåll kostnadsfritt. Om det finns fler fordon i familjen och ytterligare tillstånd behövs så kostar dessa 800 kronor per år.

Läs ocksåGottsunda centrum firar 50 år – nu rustas miljonprogramshusenEn svartvit bild där en man i kostym står i en folkmassa i ett köpcentrum.

Bolaget har också tecknat avtal med ett vaktbolag som bötfäller bilar som står felparkerade. Det har hittills drabbat ett 50-tal felparkerare.

Enligt Anna Erkers så har Boxholmshus mest fått positiv respons från de boende i området och parkeringssituationen ska redan ha förbättrats. Några planer på att införa parkeringstillstånd i fler områden finns dock inte för närvarande.

— Nej, det är bara här som vi har haft de här problemen, säger Anna Erkers.

Annons
Läs ocksåKräver 1,4 miljoner i skadestånd - Hyresgästföreningen stämmer Svenska hus för olaglig hyreshöjningEn bill på en tagg och bredvid Michelle Komulainen som är förhandlare på Hyresgästföreningen.

Däremot överväger Boxholmshus att införa hyrda parkeringsplatser framöver.

— Vi har pratat om det men ingenting är beslutat utan vi testar det här som ett första steg så får vi se, säger Anna Erkers.

Läs också Fimpade fel – får betala 700 000 i skadestånd Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.