Annons

Tillstånd krävs efter p-problem

Boxholm Skrotbilar och olovlig parkering fick hyresvärden Boxholmshus att tappa tålamodet. Nu krävs parkeringstillstånd på Dalgårdsgatan i Boxholm.
Foto: Jenny Knutsson
Numera krävs parkeringstillstånd på Dalgårdsgatan i Boxholm.

Det är parkeringsplatserna på Dalgårdsgatan 1-12, som har fått ny skyltning. Efter att tidigare haft helt fri parkering, liksom i de flesta andra av Boxholmshus områden, så infördes nyligen krav på parkeringstillstånd. Enligt det kommunala bostadsbolaget var det nödvändigt att vidta åtgärder eftersom parkeringsplatserna missbrukades med följden att platserna inte räckte åt alla hyresgäster.

— Ett hushåll kunde uppehålla fem, sex platser och det hände också att människor som inte ens bor i området parkerade där, säger Anna Erkers, bovärd på Boxholmshus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Man upplevde också dumpade skrotbilar som ett stort problem.

— Det är en långdragen process att försöka få bort en bil som står övergiven, säger Anna Erkers.

Annons

Efter att hyresgäster klagat beslutade Boxholmshus att dela ut ett parkeringstillstånd till varje hushåll kostnadsfritt. Om det finns fler fordon i familjen och ytterligare tillstånd behövs så kostar dessa 800 kronor per år.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Bolaget har också tecknat avtal med ett vaktbolag som bötfäller bilar som står felparkerade. Det har hittills drabbat ett 50-tal felparkerare.

Enligt Anna Erkers så har Boxholmshus mest fått positiv respons från de boende i området och parkeringssituationen ska redan ha förbättrats. Några planer på att införa parkeringstillstånd i fler områden finns dock inte för närvarande.

— Nej, det är bara här som vi har haft de här problemen, säger Anna Erkers.

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Däremot överväger Boxholmshus att införa hyrda parkeringsplatser framöver.

— Vi har pratat om det men ingenting är beslutat utan vi testar det här som ett första steg så får vi se, säger Anna Erkers.

Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.