Annons

Falun bygger nytt för studenter

Falun Kommunala Kopparstaden bygger nytt igen. Denna gång handlar det om studentlägenheter i Bojsenburg. Förra hösten var bostadsbristen för studenter vid högskolan i Falun rekordstor.
Foto: Lena Mattsson
Kommunala Kopparstaden bygger 40 nya studentlägenheter i Bojsenburg.

Innan sommaren börjar Kopparstaden bygget av 40 nya studentlägenheter i Bojsenburg. Ett och ett halvt år senare, hösten 2019,  ska lägenheterna vara inflyttningsklara. Alla lägenheter blir ettor med kök och hyran ska ligga under 4 000 kronor per månad.

– Studenterna är en viktig målgrupp för oss. Efterfrågan på egna boenden, alltså lägenheter med eget kök, är stor och det är något vi tagit fasta på då vi valt att bygga nytt, säger Maja Kronvall, verksamhetsansvarig på Kopparstaden Student i ett pressmeddelande på Kopparstadens hemsida.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lägenheterna kommer att ligga i ett tvåvåningshus som kallas Student 27 och på varje våningsplan kommer det att finnas ett gemensamhetsrum för studier och samvaro.

Annons

Kopparstaden har i dag cirka 500 studentlägenheter.

Förra hösten var bristen på bostäder för studenter i Falun rekordstor. Hem & Hyra frågade studentkårens ordförande Tom Edoff vad han önskade sig av politiker och bostadsföretag som kunde underlätta för studenterna att få en bostad i Falun. Vi fick då följande svar:

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

– Vi skulle så klart vilja ha en bostadsgaranti, där varje student får en garanti för att de har ett temporärt boende i sex månader som sedan övergår till ett fast boende. Man kunde också önska att politikerna var mer öppna för lösningar på bostadskrisen: hitta lediga lokaler, byggnader och använda sig av ordinarie bestånd för att möta upp krisen, det är mina önskningar på kort sikt.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.