Annons

Fick skadestånd efter nästan fem år

Borlänge ​Kerstin Henriksson på Källgatan i Kvarnsveden gick ut med sin hund en  januarisöndag 2007. Det var skottat men inte sandat och hon föll och bröt lårbenshalsen. Nu, efter fyra och ett halvt år, har hon med hjälp av Hyresgästföreningens jurist fått 21 000 kronor i skadestånd.

​Det krävdes att Patrik Esfandi, jurist på Hyresgästföreningen i Örebro, skrev till tingsrätten i Falun för att Kerstin Henriksson skulle få ut sitt skadestånd:

– Det har skrivits en väldig massa papper i det här ärendet som den förra förvaltaren och ägaren inte ens svarade på. Men nu har det till slut löst sig och den nuvarande ägarens förvaltare, har betalat.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Kerstin Henriksson var 69 år när hon halkade och bröt lårbenshalsen. Hon fick byta höftkula och känner sig fortfarande inte bra:

– Jag har ont i benen och måste gå med rullator. Det blir som en ond cirkel, jag har så ont att jag inte kan gå ordentligt och dessutom får jag ont för att jag inte rör på mig nog mycket.

Annons

Kerstin Henriksson är nöjd med ersättningen hon fått och med hjälpen från Hyresgästföreningen. Jurist Patrik Esfandi tycker det är beklagligt att allt tagit så lång tid:

Läs ocksåHyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror”

– Men vi är glada att värden nu har godtagit skadeståndskravet och det är skönt att Kerstin fått en liten summa pengar i alla fall.

Jan Andersson på förvaltningsbolaget Lobelia säger att han trodde att den förre förvaltaren löst skadeståndsfrågan.

Annons

– Jag blev ledsen när jag förstod att det inte var klart. Så när tingsrättens brev kom betalade jag skadeståndet på två dagar. Det är en liten summa och sådant här ska man lösa snabbt.

Läs ocksåHyresvärd gick in i och fotograferade lägenhet – döms för hemfridsbrottEn delad bild. En nyckel som sätts i ett lås. En närbild på en fotolins.
Läs också Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta” Värd tog ut halv miljon i överhyra – hyresgästen Lars: "Dålig stil" Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.