Annons

Fick skadestånd efter nästan fem år

Borlänge ​Kerstin Henriksson på Källgatan i Kvarnsveden gick ut med sin hund en  januarisöndag 2007. Det var skottat men inte sandat och hon föll och bröt lårbenshalsen. Nu, efter fyra och ett halvt år, har hon med hjälp av Hyresgästföreningens jurist fått 21 000 kronor i skadestånd.

​Det krävdes att Patrik Esfandi, jurist på Hyresgästföreningen i Örebro, skrev till tingsrätten i Falun för att Kerstin Henriksson skulle få ut sitt skadestånd:

– Det har skrivits en väldig massa papper i det här ärendet som den förra förvaltaren och ägaren inte ens svarade på. Men nu har det till slut löst sig och den nuvarande ägarens förvaltare, har betalat.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Kerstin Henriksson var 69 år när hon halkade och bröt lårbenshalsen. Hon fick byta höftkula och känner sig fortfarande inte bra:

– Jag har ont i benen och måste gå med rullator. Det blir som en ond cirkel, jag har så ont att jag inte kan gå ordentligt och dessutom får jag ont för att jag inte rör på mig nog mycket.

Annons

Kerstin Henriksson är nöjd med ersättningen hon fått och med hjälpen från Hyresgästföreningen. Jurist Patrik Esfandi tycker det är beklagligt att allt tagit så lång tid:

Läs ocksåFriad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet"En sammansatt bild i ett kollage med silhuetter, sms och en sönderbränd spis.

– Men vi är glada att värden nu har godtagit skadeståndskravet och det är skönt att Kerstin fått en liten summa pengar i alla fall.

Jan Andersson på förvaltningsbolaget Lobelia säger att han trodde att den förre förvaltaren löst skadeståndsfrågan.

Annons

– Jag blev ledsen när jag förstod att det inte var klart. Så när tingsrättens brev kom betalade jag skadeståndet på två dagar. Det är en liten summa och sådant här ska man lösa snabbt.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Mariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.