Annons

Fortfarande förkylt för Linda

Falun Linda Karlsson i Britsarvet är sjuk, som vanligt, precis som sonen Kevin. Mätningar visar kraftigt undertryck i lägenheten men är det orsaken till problemen?
Mätningar visar att undertrycket är för högt i Linda Karlssons lägenhet. Foto: LENA MATTSSON

Som Hem & Hyra tidigare berättat har Linda Karlsson och hennes fyraårige son varit sjuka stora delar av hösten och vintern. De har varit förkylda, haft halsfluss och Linda har ofta huvudvärk och är täppt i näsan, något som lättar när hon inte är hemma.

Linda själv misstänker att tvättstugan, som ligger under hennes lägenhet, är orsaken till problemen. Tvättstugan svämmar över varje år och torktiden är lång. När Hem & Hyra hälsade på Linda för en knapp månad sedan höll man på med måleriarbeten efter den senaste översvämningen ett halvår tidigare. Översvämningarna beror på att kommunens ledningar i gatan utanför inte klarar att ta hand om allt vatten när det kommer skyfall på somrarna.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Linda har kontaktat hyresvärden, kommunala Kopparstaden, i flera omgångar och nu har saneringsfirman Ocab gjort mätningar i Lindas lägenhet. Det visade sig att det finns ett starkt undertryck i lägenheten och fler mätningar ska göras.

– Jag tror fortfarande att tvättstugan har med våra besvär att göra. Sedan arbetena blev klara där nere har min huvudvärk blivit bättre, säger Linda.

Annons

Mats Andersson, chef för Kopparstadens fastighetsservice, har inte fått tillgång till Ocabs fullständiga rapport än men har hört talas om att trycket inte är rätt i Lindas lägenhet:

Läs ocksåSå undviker du mögel – fyra riskplatser i lägenheten: ”Måste städa bort”Det finns olika sätt att stoppa möglet att växa till sig i lägenheten.

– Det ska vara ett visst undertryck i lägenheten men det ska vara lagom för att luften ska vara bra. När jag läst rapporten ska vi mäta alla in- och utflöden av luft i lägenheten och se vad de visar.

Göran Olsson, bovärdschef på Kopparstaden, medger att det är svårt att klara Lindas fastighet från översvämningar.

Annons

– Det är jättesvårt för det är kommunens ledningar som inte räcker till. Vi kan inte göra något för att undvika det som sker när det blir sommar och skyfall.

Läs ocksåLa sin avföring i glasslådor – lät möglet ta över hela badrummet
Läs också Mikaela tvingades leva i mögel i månader utan att värden agerade: "Gigantiskt problem" Dolde mögelskadad lägenhet för hyresvärden – tvingas flytta: ”Som en bastu” Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.