Annons

Hade bordell i sin lägenhet

Göteborg I flera år kom män till andrahandslägenheten på Hisingen för att köpa sex. När polisen till slut nystade upp härvan hävdade hyresgästen att han inget visste. Men han mister kontraktet ändå.
Tittöga i lägenhetsdörr
Foto: Pixabay

Det var i somras som den olagliga bordellen avslöjades i ett vanligt hyreshus på Hisingen i Göteborg. Då hade två kvinnor i flera år tagit emot kunder i tvårumslägenheten, och erbjudit sex mot betalning.

Polisen hade spanat på lägenheten en tid, och till slut gripit en man som misstänktes ligga bakom upplägget. Han dömdes senare för koppleri. Av utredningen framgick att mannen hade betalat hyra till förstahandshyresgästen ända sedan 2015.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

När hyresvärden fick kännedom om saken sade bostadsbolaget omedelbart upp hyresavtalet. Mannen som står på kontraktet sade till värden att han tillfälligt jobbar utomlands. Under tiden har han fått hjälp av en kusin att sköta krukväxter och post. Någon olaglig verksamhet kände han inte till.

Annons

Men hyresgästens ursäkter tjänar ingenting till. Det spelar helt enkelt ingen roll om han visste att hans lägenhet utnyttjades som bordell eller ej. Han anses ha hyrt ut bostaden utan lov, och som förstahandshyresgäst är han ansvarig för dem som vistas där.

Därmed har hyresvärden fog för att säga upp honom, slår hyresnämnden fast.

Annons
Läs ocksåHundratals köpte sex i hyreshus – 45-åring ska ha tjänat 100 000 kronor på svarthyrd bordellProstitution i hyresrätt
Läs också Efter sexhandeln i journalisthuset – här flyttar lägenhetshotellet: ”Stick härifrån!” Experten rasar över bordellerna i journalisthuset: "Hårresande slappt ägarskap" Vd:n om alla bordeller i lägenhetshotellet: "Kan vara tillfälligheter" Sexköpare på kö i korridoren – så skapar hallicknätverk bordeller på lägenhetshotell

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.