Annons

Hade bordell i sin lägenhet

Göteborg I flera år kom män till andrahandslägenheten på Hisingen för att köpa sex. När polisen till slut nystade upp härvan hävdade hyresgästen att han inget visste. Men han mister kontraktet ändå.
Tittöga i lägenhetsdörr
Foto: Pixabay

Det var i somras som den olagliga bordellen avslöjades i ett vanligt hyreshus på Hisingen i Göteborg. Då hade två kvinnor i flera år tagit emot kunder i tvårumslägenheten, och erbjudit sex mot betalning.

Polisen hade spanat på lägenheten en tid, och till slut gripit en man som misstänktes ligga bakom upplägget. Han dömdes senare för koppleri. Av utredningen framgick att mannen hade betalat hyra till förstahandshyresgästen ända sedan 2015.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

När hyresvärden fick kännedom om saken sade bostadsbolaget omedelbart upp hyresavtalet. Mannen som står på kontraktet sade till värden att han tillfälligt jobbar utomlands. Under tiden har han fått hjälp av en kusin att sköta krukväxter och post. Någon olaglig verksamhet kände han inte till.

Annons

Men hyresgästens ursäkter tjänar ingenting till. Det spelar helt enkelt ingen roll om han visste att hans lägenhet utnyttjades som bordell eller ej. Han anses ha hyrt ut bostaden utan lov, och som förstahandshyresgäst är han ansvarig för dem som vistas där.

Därmed har hyresvärden fog för att säga upp honom, slår hyresnämnden fast.

Annons
Läs ocksåHyresvärden om sexhandeln i sitt hus: ”Det är för jävligt”Lars Idoff, vd Idoff Fastighets AB
Läs också Sexhandel, skatteslarv och ocker – här är hyresbordellen mitt i Malmö Arbetslös 37-åring hade fyra extralägenheter för prostituerade – döms till fängelse Två bordeller i samma hus – hyrde för 700 kronor per dygn Hyrde ut lägenhet till prostituerade via mellanhand – därför larmade grannarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.