HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hem & Hyra fortsätter att öka

Nyheter 346 000 människor. Så många läser varje genomsnittligt nummer av Hem & Hyra, visar Orvestos senaste helårssiffror. Det är tidningens näst bästa resultat någonsin.

Det är tuffa tider för tidningsbranschen. Vid millennieskiftet framstod landets största nyhetsdrakar som odödliga, och deras lojala anhängare kunde räknas i miljontal.

Nu är de inte så stora längre. Många tryckta kvälls- och dagstidningar har fått se sina läsarskaror decimeras med tvåsiffriga procenttal varje år, vilket obönhörligen redovisats i Orvestos regelbundna räckviddsundersökningar. Som exempel når Dagens Nyheter numera enbart 23 procent av invånarna i Stockholmsområdet och Svenska Dagbladet blir läst av ungefär 11 procent.

Läs ocksåSuccén fortsätter – över en halv miljon läser Hem & Hyra

Bättre har det gått för tidningar med en särskild nisch. För tidningar med bevakningsområden som hemmet och hyran, till exempel.

Orvestos helårssiffror, som släpptes under torsdagen, visar att Hem & Hyra under 2016 gjorde ett rejält skutt från året innan och numera har 346 000 läsare varje genomsnittligt nummer. Det är den näst högsta siffran i tidningens tioåriga historia.

Annons

– Fantastiskt bra. Vi är en av få tidningar som stadigt går uppåt medan branschen som helhet går klart nedåt. Det här är en obruten trend som vi är väldigt glada för, säger Hem & Hyras chefredaktör och vd Susanna Skarrie.

Läs ocksåHem & Hyra ökar i räckvidd – når över en halv miljon läsare i veckan: ”Tecken på att vi gör rätt saker”Hem & hyra ökar i räckvidd i Orvestos nya undersökning

På pappret ser det ut som att tidningen gjort en rejäl återhämtning sedan mättillfället, då det redovisade antalet läsare var blott 300 000. 2015 års resultat beror dock på en felaktig mätning, där Hem & Hyra vid undersökningstillfället placerades i fel kategori, vilket många läsare missade.

En förklaring till Hem & Hyras fina siffror är att Hyresgästföreningen till skillnad från många organisationer har lyckats bibehålla sina medlemstal. Susanna Skarrie ser även andra förklaringar.

– Det beror självklart också på att vi gör en väldigt bra tidning och bevakar ett område som blivit mer och mer intressant .

Annons
Läs ocksåHem & Hyra-redaktörer prisas för modig bevakning av viktigt områdeAnnaKarin Löwendahl och Gustaf Görfelt tilldelas Johannapengen 2021

 

 

Fakta: Genomsnittligt antal läsare per nummer av Hem & Hyra
År Antal läsare
2016 346 000 personer
2015 300 000 personer
2014 340 000 personer
2013 333 000 personer
2012 339 000 personer
2011 347 000 personer
2010 304 000 personer
2009 290 000 personer

Källa: Orvesto

Läs också Hem & Hyra – nu större än någonsin tidigare Hem & Hyras granskning vinner Guldspaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.