Annons

Höjda hyror hos Kungälvsbostäder

Västra Götaland Hyrorna hos Kungälvsbostäder höjs med i snitt 0,8 procent. Eftersom det nya avtalet är tvåårigt kan hyresgästerna dessutom räkna med en likadan höjning 2018.

Bor man i en lägenhet med 5 000 kronor i hyra så innebär genomsnittshöjningen 40 kronor mer i månaden.

Alla hyresgäster hos Kungälvsbostäder får dock inte exakt samma höjning. Det rör sig om ett intervall mellan 0 och 1 procent beroende på vilken del av beståndet man bor i.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den nya hyran gäller från nyår. Retroaktiviteten för de tre första månaderna 2017 tas ut på april, maj och juni-avin.

Från stiftelsen Kungälvsbostäders sida hade man från början yrkat att få höja med 2,99 procent. Men i stället blev höjningen alltså den samma som i fjol, 0,8 procent. Valon Ceku, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, är mycket nöjd med uppgörelsen.

– Det har varit hårda förhandlingar där de har fått redogöra för sina yrkanden in i minsta detalj. Men tonen har varit god och båda sidor är nöjda med slutresultatet. Tvåårsavtalet skapar kontinuitet och trygghet för våra medlemmar, säger Valon Ceku.

Läs ocksåEfter fjärrvärmechocken - bostadsbolaget gläds åt Konkurrensverkets besked: ”Vi ser det som en vinst”Bilden visar Arman Avdic, vd för Mönsterås bostäder AB.

Tvååriga hyresavtal är något av en trend i Västra Götaland i år. Det låga ränteläget gör att Hyresgästföreningen är mer positivt inställd än vanligt till långa avtal.

Annons

Bettina Öster Tunberg är vd för Kungälvsbostäder. Hon säger i ett pressmeddelande att även hon är nöjd.

– Hyresförhandlingarna har präglats av en god dialog och öppet klimat. Att vi kommit överens om ett tvåårigt avtal är positivt både för oss som bolag och för våra hyresgäster. Nu vet vi vad som gäller och kan fokusera på våra förbättringsåtgärder, säger Bettina Öster Tunberg.

Läs ocksåNy toppnotering för halländska hyror – berör tusentals hushåll i Kungsbacka och VarbergNu blir det högre hyror hos Aranäs, Derome Fastighet och en rad andra privata hyresvärdar i Kungsbacka och Varberg.

Förutom själva hyresuppgörelsen har parterna även kommit överens om ett boinflytandeavtal och om ett avtal för vad som ska gälla vid ombyggnationer.

Valon Ceku ser mycket positivt på detta.

– Vi har en bra dialog när det gäller renoveringar och byggnation. Som företrädare för hyresgästerna känns det väldigt stimulerande att satsa framåt och fokusera på framtiden.

Annons

LÄS MER:

Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2017 –  hela listan

 

Pengar i en portmonnä.
Läs också Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet Hyresskuld på 118 000 till kommunen – nu förlorar kvinnan sin bostad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.