Annons

Lena och Börje årets grannar

Borlänge Årets granne i Borlänge är två i år, Lena och Börje Hedén i Åselby. Paret hyllades i veckan av Tunabyggen och Hyresgästföreningen med restaurangmiddag och diplom.
Foto: Tunabyggen
Agneta Fahleson Eriksson, ordförande i Hyresgästföreningen Borlänge/Gagnef/Säter, Matts Hammarqvist, vice ordförande i Tunabyggens styrelse, Terese Olsson som uppmärksammades för att hon nominerat vinnarna, och längst till höger vinnarna av Årets granne 2017 Lena och Börje Hedén.

Priset Årets granne delades i år ut för sjunde gången. Det var Lena och Börje Hedéns granne Terese Olsson som nominerat paret bland annat för deras hjälpsamhet mot alla i trapphuset.

I nomineringen framhålls att ingen kan göra allt men alla kan göra något, precis som paret Hedén. I samband med prisutdelningen passade Tunabyggens ordförande Olle Rigborn på att hylla inte bara Årets grannar utan alla hyresgäster:

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vilka fantastiska hyresgäster vi har, vilken omtanke och medmänsklighet de visar! Vi och Hyresgästföreningen vill med det här priset sätta fokus på vad vänlighet och medmänsklighet betyder ute i våra bostadsområden, i Borlänge och i samhället i stort

Annons

Agneta Fahleson Eriksson, ordförande i Hyresgästföreningen i Borlänge höll med och sa blana annat:

– De här Borlängebornas omtänksamhet om sina grannar kan också inspirera andra hyresgäster till att bry sig om varandra mer och hjälpa varandra vilket bidrar till trivseln i våra bostadsområden och gör Borlänge ännu trevligare. Alla som nominerats i tävlingen Årets granne är värda en stor eloge. Vi är stolta och glada för att vi har så engagerade människor i våra bostadsområden.

Annons
Läs ocksåGranne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong

 

Läs också Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Snackkafét knyter samman grannarna - "Språket är nyckeln till allt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.