Annons

Lugn demonstration mot Contentus

Malmö ​En demonstration mot situationen på bostadsmarknaden genomfördes i Malmö på måndagsförmiddagen. Bevakade av tre polispatruller och ett uppbåd journalister gick ett tiotal aktivister den korta sträckan från Möllevångstorget till bostadsbolaget Contentus kontor vid Södra Skolgatan.

​Där delade demonstranterna ut flygblad med paroller som ”Renovera alla bostäder och gårdar utan hyreshöjning”, ”Hyr ut alla tomma bostäder och lokaler” samt ”Dra tillbaka åtalen mot alla ockupanter”.

Men någon dialog med Contentus fick man aldrig. Kontoret hade stängt, enligt uppgift av säkerhetsskäl. På en uppklistrad lapp stod ”Kontakta oss gärna på telefon eller e-post”.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Contentus är en av flera dåliga hyresvärdar som uppmärksammats för kackerlackor och mögel. Det är fegt att de inte vill ha någon dialog med oss, men även rent allmänt är det svårt för boende hos Contentus att få kontakt med sin värd, sa Sara, en av demonstranterna till Skånskan.

Annons
Läs också Gatuprotest mot allmännyttans krav i Göteborg Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Hyresgäster demonstrerade mot värdarnas rekordkrav Sovsäckar för att lyfta bostadsfrågan Göteborg nav för protester mot marknadshyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.