Annons

Miljonregn över Dalahyresgäster

Dalarna 332 hyresgäster i Avesta och Borlänge får tillsammans tillbaka 1,2 miljoner kronor av sin hyresvärd. Anledningen är att värden, Dalabo Fastigheter AB, höjt hyrorna i två år utan att först förhandla med Hyresgästföreningen.
Hyresvärden Dalabo Fastigheter AB betalar tillbaka 1,2 miljoner kronor till sina hyresgäster i Borlänge och Avesta.

När Hyresgästföreningen och Dalabo Fastigheter AB möttes för att förhandla om årets hyror för de 487 lägenheterna i Avesta och Borlänge upptäcktes att företaget gjort felaktiga hyreshöjningar de senaste två åren. Nu lovar företaget att betala tillbaka sammanlagt 1,2 miljoner kronor till de 332 hyresgäster som betalat för mycket i hyra.

Hyresgästerna får inga pengar i handen utan hyrorna sänks från juni månad. Den som får minst tillbaka får 156 kronor och den som får mest får hela 28 764 kronor i avdrag på hyran.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Dalabo har på ett professionellt och förtroendeskapande sätt redovisat de felaktiga hyrorna för oss och samtyckt till att gottgöra hyresgästerna genom att betala tillbaka de felaktiga beloppen. Därmed har företaget tagit sitt ansvar för att rätta till det beklagliga misstag som begåtts, vilket borgar för ett fortsatt gott samarbete mellan Hyresgästföreningen och Dalabo, skriver Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Annons

Utöver uppgörelsen om återbetalning har parterna enats om att Dalabos korrekta hyror höjs med 1,4 procent från 1 juni 2018.

 

Annons
Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

 

Läs också Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Första hyrorna avgjorda av skiljeman – resultatet: 5,3 procent i Göteborg Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.