Annons

Miljonregn över Dalahyresgäster

Dalarna 332 hyresgäster i Avesta och Borlänge får tillsammans tillbaka 1,2 miljoner kronor av sin hyresvärd. Anledningen är att värden, Dalabo Fastigheter AB, höjt hyrorna i två år utan att först förhandla med Hyresgästföreningen.
Hyresvärden Dalabo Fastigheter AB betalar tillbaka 1,2 miljoner kronor till sina hyresgäster i Borlänge och Avesta.

När Hyresgästföreningen och Dalabo Fastigheter AB möttes för att förhandla om årets hyror för de 487 lägenheterna i Avesta och Borlänge upptäcktes att företaget gjort felaktiga hyreshöjningar de senaste två åren. Nu lovar företaget att betala tillbaka sammanlagt 1,2 miljoner kronor till de 332 hyresgäster som betalat för mycket i hyra.

Hyresgästerna får inga pengar i handen utan hyrorna sänks från juni månad. Den som får minst tillbaka får 156 kronor och den som får mest får hela 28 764 kronor i avdrag på hyran.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Dalabo har på ett professionellt och förtroendeskapande sätt redovisat de felaktiga hyrorna för oss och samtyckt till att gottgöra hyresgästerna genom att betala tillbaka de felaktiga beloppen. Därmed har företaget tagit sitt ansvar för att rätta till det beklagliga misstag som begåtts, vilket borgar för ett fortsatt gott samarbete mellan Hyresgästföreningen och Dalabo, skriver Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Annons

Utöver uppgörelsen om återbetalning har parterna enats om att Dalabos korrekta hyror höjs med 1,4 procent från 1 juni 2018.

 

Annons
Läs ocksåDärför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet

 

Läs också Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.