Annons

Ministern ska granska postboxarna

Nyheter Efter att ett flertal organisationer med Hyresgästföreningen i spetsen klagat på det stundande postbox-tvånget ska nu infrastrukturminister Åsa Torstensson utreda frågan. Det meddelar hon i ett brev som Hem & Hyra har tagit del av.​
Det var i september förra året som de fem bostadsorganisationerna, Hyresgästföreningen, HSB, Fastighetsägarna, Riksbyggen och SBC, skrev ett brev till infrastrukturminister Åsa Torstensson och meddelade sina synpunkter på Post- och telestyrelsens allmänna råd.
Råden går ut på att samtliga brevinkast i Sverige ska vara ersatta med postboxar i trappuppgången senast den första januari år 2011. Kostnaden, som ska betalas av de boende, beräknas till 1,4 miljarder kronor.
 
Om det efter år 2011 saknas postboxar i en fastighet så kan Posten vägra att dela ut posten.
Hyresgästföreningen är mycket kritisk och anser att det måste vara frivilligt att införa postboxar.
Nu har svaret från infrastrukturministern kommit.
Ministern slår fast att frågan berör ett mycket stort antal hushåll och att det är statens ansvar att se till så att alla medborgare får sin post.
 
Åsa Torstensson slår även fast att det är uppenbart att det finns ”oklarheter” om vad operatörernas utdelningsplikt egentligen innebär.
Hon ska därför se över utdelningsplikten för att tydligare kunna definiera vad som gäller på området, enligt brevet till bostadsorganisationerna.
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Härjegårdar säljer lägenheter på småorter Stort behov av underhåll i Skinnskatteberg (M): "Jag blir heligt förbannad när jag hör det här!" Mitthem säljer hyreshus med 121 lägenheter Salabostäder säljer 80 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.