Annons

Stort behov av underhåll i Skinnskatteberg

Skinnskatteberg Det finns stort behov av underhåll i de kommunägda lägenheterna i Skinnskatteberg. Det konstaterar den nybildade hyresgästföreningen på orten.

Det första föreningen tog itu med efter att ha bildats under våren, var att kartlägga kommunens lägenheter för att upptäcka eventuella brister.

– Vi skickade ut en skrivelse till hyresgästerna och talade om att vi skulle komma. Sedan åkte vi runt och knackade dörr, kollade olika lägenheter och gjorde en lista på vad vi ansåg fel, säger Ragnar Eriksson, ordförande i hyresgästföreningen i Skinnskatteberg.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Kartläggningen tog en majdag och resulterade i att en hel del brister sattes på pränt. Vissa var återkommande i flera fastigheter.

– Det var fel på termostaterna, de funkade inte. Och fasaderna är gamla och går inte att måla om, de måste bytas, säger Ragnar Eriksson.

Annons

Synpunkterna lades fram under ett boinflytandemöte med kommunen.

Läs ocksåBildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene årenHyresgäster i förening, 100 år med Hyresgästföreningen, Peter Forsman, Pär Svanberg

Hem & Hyra har sökt ansvarig på Skinnskattebergs kommun för en kommentar.

I brist på personer som vill engagera sig har hyresgästföreningen i Skinnskatteberg varit vilande i ett år. Men i höstas bildades en arbetsgrupp och sedan i våras finns åter igen en förening på kommunnivå.

Annons

– Vi bildade först en lokal hyresgästförening, men sedan kom vi på att vi gjort fel, eftersom vi ju täcker hela kommunen, säger ordförande Ragnar Eriksson.

Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

Från och med i dag kommer föreningslokalen på Centralvägen att hålla öppet varje fredag mellan 16 och 18.

Fakta: Skinnskatteberg

I Skinnskatteberg finns inget kommunalt bostadsbolag. I stället äger kommunen 200 lägenheter i Skinnskatteberg, Färna och Riddarhyttan.

Läs också Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.