Annons

Stort behov av underhåll i Skinnskatteberg

Skinnskatteberg Det finns stort behov av underhåll i de kommunägda lägenheterna i Skinnskatteberg. Det konstaterar den nybildade hyresgästföreningen på orten.

Det första föreningen tog itu med efter att ha bildats under våren, var att kartlägga kommunens lägenheter för att upptäcka eventuella brister.

– Vi skickade ut en skrivelse till hyresgästerna och talade om att vi skulle komma. Sedan åkte vi runt och knackade dörr, kollade olika lägenheter och gjorde en lista på vad vi ansåg fel, säger Ragnar Eriksson, ordförande i hyresgästföreningen i Skinnskatteberg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kartläggningen tog en majdag och resulterade i att en hel del brister sattes på pränt. Vissa var återkommande i flera fastigheter.

– Det var fel på termostaterna, de funkade inte. Och fasaderna är gamla och går inte att måla om, de måste bytas, säger Ragnar Eriksson.

Annons

Synpunkterna lades fram under ett boinflytandemöte med kommunen.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Hem & Hyra har sökt ansvarig på Skinnskattebergs kommun för en kommentar.

I brist på personer som vill engagera sig har hyresgästföreningen i Skinnskatteberg varit vilande i ett år. Men i höstas bildades en arbetsgrupp och sedan i våras finns åter igen en förening på kommunnivå.

Annons

– Vi bildade först en lokal hyresgästförening, men sedan kom vi på att vi gjort fel, eftersom vi ju täcker hela kommunen, säger ordförande Ragnar Eriksson.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

Från och med i dag kommer föreningslokalen på Centralvägen att hålla öppet varje fredag mellan 16 och 18.

Fakta: Skinnskatteberg

I Skinnskatteberg finns inget kommunalt bostadsbolag. I stället äger kommunen 200 lägenheter i Skinnskatteberg, Färna och Riddarhyttan.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.