HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Härjegårdar säljer lägenheter på småorter

Härjedalen Genom att göra sig av med fastigheterna i Älvros och Tänndalen blir driften billigare och mer pengar kan satsas på underhåll, enligt Härjegårdar. Fastighetsbolaget kan också komma att sälja ännu fler lägenheter.
Foto: Åsa Eriksson
Sveg är en av de större orterna i Härjedalen. Här får troligen hyresgästerna behålla sin kommunala hyresvärd.

Styrelsen för Härjegårdar vill att bolaget centrerar sitt lägenhetsbestånd till de större orterna i Härjedalen – Hede, Sveg och Funäsdalen. Och att fastigheterna på de mindre orterna säljs.

I ett första skede kommer Älvros och Tänndalen med sammanlagt åtta lägenheter att gå under klubban. I ett senare skede vill man även sälja i Bruksvallarna och Ljusnedal där det idag finns 33 lägenheter.

Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

Men det tar inte stopp där heller utan det finns vidare planer på att sälja i Lillhärdal och Ytterhogdal, troligen redan under nästa år. Även lägenheterna i Vemdalen kanske kommer att avyttras.

Annons

Detta för att få in pengar till underhåll och satsningar på de mer centrala orterna. Man räknar också med att det blir mer kostnadseffektivt.

– Det blir driftmässigt billigare, säger Härjegårdars vd Stig Holm.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Han menar att försäljningar och satsningar handlar om att förvalta hyresgästers och skattebetalarnas pengar på rätt sätt.

Annons

– Vi räknar inte med någon större vinst. Pengarna ska användas till underhåll och förnyelse i de större tätorterna där det är efterfrågan på lägenheter, säger Stig Holm till Länstidningen.

Fakta: Härjegårdars lägenheter

Bruksvallarna: 25

Funäsdalen: 201

Hede: 146

Lillhärdal: 60

Ljusnedal: 8

Sveg: 569

Tänndalen: 4

Vemdalen:44

Ytterhogdal: 65

Älvros: 4

Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.