Annons

Härjegårdar säljer lägenheter på småorter

Härjedalen Genom att göra sig av med fastigheterna i Älvros och Tänndalen blir driften billigare och mer pengar kan satsas på underhåll, enligt Härjegårdar. Fastighetsbolaget kan också komma att sälja ännu fler lägenheter.
Foto: Åsa Eriksson
Sveg är en av de större orterna i Härjedalen. Här får troligen hyresgästerna behålla sin kommunala hyresvärd.

Styrelsen för Härjegårdar vill att bolaget centrerar sitt lägenhetsbestånd till de större orterna i Härjedalen – Hede, Sveg och Funäsdalen. Och att fastigheterna på de mindre orterna säljs.

I ett första skede kommer Älvros och Tänndalen med sammanlagt åtta lägenheter att gå under klubban. I ett senare skede vill man även sälja i Bruksvallarna och Ljusnedal där det idag finns 33 lägenheter.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Men det tar inte stopp där heller utan det finns vidare planer på att sälja i Lillhärdal och Ytterhogdal, troligen redan under nästa år. Även lägenheterna i Vemdalen kanske kommer att avyttras.

Annons

Detta för att få in pengar till underhåll och satsningar på de mer centrala orterna. Man räknar också med att det blir mer kostnadseffektivt.

– Det blir driftmässigt billigare, säger Härjegårdars vd Stig Holm.

Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."

Han menar att försäljningar och satsningar handlar om att förvalta hyresgästers och skattebetalarnas pengar på rätt sätt.

Annons

– Vi räknar inte med någon större vinst. Pengarna ska användas till underhåll och förnyelse i de större tätorterna där det är efterfrågan på lägenheter, säger Stig Holm till Länstidningen.

Fakta: Härjegårdars lägenheter

Bruksvallarna: 25

Funäsdalen: 201

Hede: 146

Lillhärdal: 60

Ljusnedal: 8

Sveg: 569

Tänndalen: 4

Vemdalen:44

Ytterhogdal: 65

Älvros: 4

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – måste betala 150.000 för diskriminering Fick inte igenom enorma hyreshöjningen : "Måste spara pengar på något annat" Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.