Annons

Morastrand säljer lägenheter

Mora ​Det kommunala bostadsbolaget Morastrand säljer sina 24 lägenheter på Sollerön. Försäljningen är ett första steg för att få fram pengar till nybyggen i centrala Mora.

Morastrand har just nu bara tre tomma lägenheter och behöver bygga nya. Att få privata värdar att bygga är svårt.

– Om det ska bli nya hyresrätter i Mora så är det nog Morastrand som får lov att se till att det blir några, säger Lars Vilhelmsson, tf vd och styrelseordförande i Morastrand.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Lars Vilhelmsson lugnar också oroliga hyresgäster med att de har besittningsrätt och får bo kvar vem som än köper lägenheterna.

Annons

– Vi har haft flera intressenter som varit och tittat och jag utgår ifrån att det blir en lokal företagare som köper lägenheterna. Det är alltid det bästa för hyresgästerna.

Annons
Läs ocksåBritt-Marie tar fighten när hyresvärden vill sälja hennes lägenhet: "Det handlar ju om människor"En kvinna står utanför ett hus som Öbo vill sälja.
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.