Annons

Norrviddenchef åtalad för bluffakturor på 4,5 miljoner

Sundsvall Norrviddens före detta vd, Peter Andersson, fick villan renoverad, festade loss på årgångsviner och köpte liftkort för tusentals kronor. Jobbet fick betala.

Idag åtalas Peter Andersson på tio punkter gällande bluffakturor av olika slag. Enligt åklagaren har han gjort sig skyldig till grova ekonomiska brott under sin tid som vd för Norrvidden, numera uppköpt av fastighetsbolaget Diös. Andersson ska ha låtit ett byggföretag renovera hans privata villa under 2006 och 2007 för drygt 1,8 miljoner. Ett arbete som fakturerades som ”diverse konsulttjänster i samband med projekteringen av Birsta Syd”. Ett projekt som byggföretaget inte alls var inblandad i.

Enligt kammaråklagare Göran Kvist har Andersson och en vän till honom festat till ordentligt på en Sundsvallskrog tillsammans på företagets bekostnad. Tre flaskor för sammanlagt 4 000 kronor gick åt och fakturerades senare som ”representationsmiddag”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I december köptes inte mindre än 80 liftkort i Vemdalen för närmare 30 000 kronor, som Peter Andersson i förhör hävdar skulle ha använts av konferensdeltagare. På fakturan kallades liftkorten istället för konsultarvode.

Annons

Åklagaren har inte kunnat spåra vart pengarna tagit vägen, men har fastslagit att det finns fler fakturor för cirka 2,6 miljoner kronor på arbeten som aldrig utförts.

Totalt åtalas Peter Andersson för fyra fall av grov trolöshet mot huvudman och sex fall av grovt osant intygande. Han riskerar nu ett flerårigt fängelsestraff.

Annons
Läs ocksåTrängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastadSilhuetten av ett huvud helt i svart är inklippt i bilden där man ser Värmlands tingsrätt gula stenbyggnad i solljus.

Peter Andersson nekar till alla anklagelser.

Läs också Högg grannen med svärd – döms för mordförsök efter inbillade trakasserier Friad i tingsrätten, fälld i hovrätten – kvinna får böter för folkbokföringsbrott Kvinna satt häktad – kompisen fortsatte festa i lägenheten Granne hjälpte polisen med kartläggning – nu åtalas första svartuthyraren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.