HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny vd för Ödeshögsbostäder

Ödeshög Ödeshögsbostäder har fått en ny vd. Peter Kenell, näringslivschef i kommunen, tar över rodret vid sidan av sina andra arbetsuppgifter.

​1 januari går Sven-Lennart Svensson i pension. Men formellt har han redan lämnat över vd-posten till sin efterträdare Peter Kenell.

Såvitt Peter Kenell känner till annonserades tjänsten aldrig ut, utan man valde en intern lösning. Han har arbetat med bland annat näringslivsfrågor inom Ödeshögs kommun de senaste fem åren. Det fortsätter han med, samtidigt som han numera är vd för kommunägda Ödeshögsbostäder på 20 procent. Sven-Lennart Svensson har arbetat heltid. Enligt Peter Kenell är lösningen ett sätt att effektivisera kommunens arbete och hålla nere kostnaderna. Men han betonar att det egentligen inte är fråga om en personalneddragning.

Läs ocksåNy värd för 19 hyresgäster i Ödeshög

– Vi rekryterar samtidigt en teknisk chef och en ekonomichef, så totalt sett utökas personalstyrkan, säger Peter Kenell, som tidigare bland annat varit vd för Vadstena Klosterhotell.

Han är inte själv bosatt i Ödeshög.

– Nej, jag bor i Bjälbo i Mjölby kommun. Det tar 22 minuter för mig att åka till jobbet, säger han.

Läs ocksåNästa vecka höjs hyrorna hos Ödeshögsbostäder

Sven-Lennart Svensson arbetar fortfarande kvar i bolaget, för att stötta Peter Kenell den första tiden. Men han räknar med att kunna sluta någon gång under hösten.

– Jag ser fram emot att bli pensionär, säger Sven-Lennart Svensson.

Läs också Hotellrum blir lägenheter i Ödeshög Svårt att köra på el som hyresgäst - glest mellan laddstolparna Ulla och Hjördis fixade seniorboende i Ödeshög

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.