Annons

Nästa vecka höjs hyrorna hos Ödeshögsbostäder

Ödeshög Ödeshögsbostäder höjer hyrorna med 2,4 procent från 1 april. Det innebär att en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden blir 120 kronor dyrare.
Foto: Jenny Knutsson
Kommunägda Ödeshögsbostäder höjer hyrorna.

— Ökande taxor och ett underhållsbehov.

Det är enligt vd Peter Kenell de främsta orsakerna till att kommunägda Ödeshögsbostäder höjer hyran. Inför förhandlingen med Hyresgästföreningen begärde bolaget att få höja med 3,5 procent. Trots att man inte fick gehör för det yrkandet är Peter Kenell nöjd med nivån.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

— Taxorna för till exempel va och renhållning har gått upp och kommer att fortsätta öka. När det gäller underhållet så har vi gjort en hel del men det finns fortfarande ett behov, säger han.

Hyresgästföreningens förhandlare Håkan Dahlgren tycker att höjningen är en rimlig avvägning.

Annons

— Det är en avvägning mellan det behov och de kostnadsökningar som finns och hyresgästernas möjligheter att kunna bära de kostnaderna och det varierar ju väldigt mycket. Men det här tycker jag ändå känns rimligt, säger Håkan Dahlgren och konstaterar att höjningen i procent är ungefär den samma som hos de flesta kommunala hyresvärdar i länet 2020.

Läs ocksåSå blir din hyra 2020 i Östergötland

— Sen har ju Ödeshög en ganska låg snitthyra så i kronor blir det ändå lägre än på en del andra håll, påpekar han.

Hyresgästerna i de 14 nybyggda seniorlägenheterna på Ringvägen med inflyttning i slutet av 2018 slipper hyreshöjning.

Annons

Ödeshögsbostäder äger och förvaltar cirka 300 lägenheter.

Läs ocksåMalins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt”Malin Dahlberg till vänster och sedlar till höger.
Läs också Boende i Kinesiska muren går till domstol - tar strid för att få betala hyra: ”Det måste finnas rättvisa” 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.