HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nästa vecka höjs hyrorna hos Ödeshögsbostäder

Ödeshög Ödeshögsbostäder höjer hyrorna med 2,4 procent från 1 april. Det innebär att en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden blir 120 kronor dyrare.
Foto: Jenny Knutsson
Kommunägda Ödeshögsbostäder höjer hyrorna.

— Ökande taxor och ett underhållsbehov.

Det är enligt vd Peter Kenell de främsta orsakerna till att kommunägda Ödeshögsbostäder höjer hyran. Inför förhandlingen med Hyresgästföreningen begärde bolaget att få höja med 3,5 procent. Trots att man inte fick gehör för det yrkandet är Peter Kenell nöjd med nivån.

Läs ocksåSå blir din hyra 2020 i Östergötland

— Taxorna för till exempel va och renhållning har gått upp och kommer att fortsätta öka. När det gäller underhållet så har vi gjort en hel del men det finns fortfarande ett behov, säger han.

Hyresgästföreningens förhandlare Håkan Dahlgren tycker att höjningen är en rimlig avvägning.

— Det är en avvägning mellan det behov och de kostnadsökningar som finns och hyresgästernas möjligheter att kunna bära de kostnaderna och det varierar ju väldigt mycket. Men det här tycker jag ändå känns rimligt, säger Håkan Dahlgren och konstaterar att höjningen i procent är ungefär den samma som hos de flesta kommunala hyresvärdar i länet 2020.

Läs ocksåHyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett årEn kvinna med grått hår och glasögon sitter vid ett bord fullt med papper.

— Sen har ju Ödeshög en ganska låg snitthyra så i kronor blir det ändå lägre än på en del andra håll, påpekar han.

Hyresgästerna i de 14 nybyggda seniorlägenheterna på Ringvägen med inflyttning i slutet av 2018 slipper hyreshöjning.

Ödeshögsbostäder äger och förvaltar cirka 300 lägenheter.

Läs ocksåUnobo gapar efter mycket men mister mer än halva stycket i Norrland
Läs också Hyresvärden Anders skänker hyreshöjningen till Ukraina Så riskerar hyresgäster hamna på gatan med kommunernas tuffa tidsgräns

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.