Annons

Nästa vecka höjs hyrorna hos Ödeshögsbostäder

Ödeshög Ödeshögsbostäder höjer hyrorna med 2,4 procent från 1 april. Det innebär att en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden blir 120 kronor dyrare.
Foto: Jenny Knutsson
Kommunägda Ödeshögsbostäder höjer hyrorna.

— Ökande taxor och ett underhållsbehov.

Det är enligt vd Peter Kenell de främsta orsakerna till att kommunägda Ödeshögsbostäder höjer hyran. Inför förhandlingen med Hyresgästföreningen begärde bolaget att få höja med 3,5 procent. Trots att man inte fick gehör för det yrkandet är Peter Kenell nöjd med nivån.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

— Taxorna för till exempel va och renhållning har gått upp och kommer att fortsätta öka. När det gäller underhållet så har vi gjort en hel del men det finns fortfarande ett behov, säger han.

Hyresgästföreningens förhandlare Håkan Dahlgren tycker att höjningen är en rimlig avvägning.

Annons

— Det är en avvägning mellan det behov och de kostnadsökningar som finns och hyresgästernas möjligheter att kunna bära de kostnaderna och det varierar ju väldigt mycket. Men det här tycker jag ändå känns rimligt, säger Håkan Dahlgren och konstaterar att höjningen i procent är ungefär den samma som hos de flesta kommunala hyresvärdar i länet 2020.

Läs ocksåSå blir din hyra 2020 i Östergötland

— Sen har ju Ödeshög en ganska låg snitthyra så i kronor blir det ändå lägre än på en del andra håll, påpekar han.

Hyresgästerna i de 14 nybyggda seniorlägenheterna på Ringvägen med inflyttning i slutet av 2018 slipper hyreshöjning.

Annons

Ödeshögsbostäder äger och förvaltar cirka 300 lägenheter.

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.
Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.