Annons

Odlade mängder av cannabis – vräks

Lilla Edet En man i 40-års åldern tvingas flytta efter att ha odlat 110 plantor cannabis för försäljning i villan han hyrt i Lilla Edets kommun. Mannen nekar och säger att odlingen var för medicinskt bruk.

En privat hyresvärd i Västra Götaland har via fastighetsägarföreningens jurist i Karlstad drivit ärendet hos Hyresnämnden. I sin bevisning har juristen hänvisat till en polisutredning och tingsrättsdom, där hyresgästen under våren blev dömd till åtta månaders fängelse.

I utredningen framgår att hela villan i Lilla Edets kommun använts för framställningen. Vid en husrannsakan hittade polisen droger i både sovrum och vardagsrum. På övervåningen hängde cannabis på tork och i källaren fanns drivbänkar med plantor. Man hittade även vågar och påsar.

Hyresvärden och fastighetsägarföreningen ansåg därmed att kontraktet är förverkat då det varit fråga om brottslig verksamhet.

Mannen å sin sida hävdar att han endast odlat cannabis för eget medicinskt bruk och att han blivit uppsagd för att hyresvärden inte vill rusta huset, som varit nedgånget.

Hyresvärden och fastighetsägarnas jurist undrade hur det kom sig att hyresgästen i förundersökningen sagt att han skulle odla och sälja så mycket cannabis att han kunde flytta utomlands, det kunde han inte ge något svar på.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att kan det ”på goda grunder antas att odling med bevattning, torkning, förädling, förpackning och försäljning skett i villan som helhet eller i vart fall till väsentlig del använts för brottslig verksamhet.”

Därmed tvingas mannen att flytta från villan senast sista juni 2017.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.