HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Öppnade inte – nu vräks mannen

Trelleborg Det kan kosta dig lägenhetskontraktet om du inte öppnar för hantverkare. Det har en hyresgäst hos Trelleborgshem fått erfara.

Det kommunala bostadsbolaget Trelleborgshem vräker en 83-årig man efter att bolaget förgäves försökt få tillträde till mannens lägenhet  för att dra nya vattenledningar. 

Hösten 2014 informerades de boende i den aktuella fastigheten om det planerade arbetet. Under januari 2015 gick det ut lappar med detaljerad information om arbetsgången. Men trots flera brev öppnade aldrig hyresgästen för hantverkarna. Nu vräks han efter beslut i hyresnämnden. Nämnden konstaterar att lagen ger värden rätt att få tillgång till lägenheten för den här typen av åtgärder  och att mannen genom att inte öppna allvarligt åsidosatt sina skyldigheter som hyresgäst.

Läs ocksåGrannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen
Läs också Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Kenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokal Sopor täckte lägenheten – nu vräks kvinnan: "Omedelbar brandrisk" Bröderna Kopp vräks – lägenheter ska bli bröllopssviter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.