Annons

Öppnade inte – nu vräks mannen

Trelleborg Det kan kosta dig lägenhetskontraktet om du inte öppnar för hantverkare. Det har en hyresgäst hos Trelleborgshem fått erfara.

Det kommunala bostadsbolaget Trelleborgshem vräker en 83-årig man efter att bolaget förgäves försökt få tillträde till mannens lägenhet  för att dra nya vattenledningar. 

Hösten 2014 informerades de boende i den aktuella fastigheten om det planerade arbetet. Under januari 2015 gick det ut lappar med detaljerad information om arbetsgången. Men trots flera brev öppnade aldrig hyresgästen för hantverkarna. Nu vräks han efter beslut i hyresnämnden. Nämnden konstaterar att lagen ger värden rätt att få tillgång till lägenheten för den här typen av åtgärder  och att mannen genom att inte öppna allvarligt åsidosatt sina skyldigheter som hyresgäst.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000 Hyresskuld på 118 000 till kommunen – nu förlorar kvinnan sin bostad Nära vräkning när sjukpenningen dröjde – nu får mannen en ny chans

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.