Annons

Översvämmat på Tegelvägen igen

Falun Det myckna regnandet ställer till problem. På Tegelvägen pågår arbeten i ledningsnätet så att de återkommande översvämningarna ska upphöra.
I söndags vällde vattnet in i tvättstugan och källaren igen på Tegelvägen 3 i Falun. Foto: LINDA KARLSSON

Senast i helgen var det dags igen på Tegelvägen 3 i Britsarvet. Gatubrunnen svämmade över och vatten tog sig in i tvättstugan och förråden i Kopparstadens fastighet. Det var inte första gången i år det hände.

– Det var inte lika allvarligt den här gången utan en städfirma kunde ta hand om det. De som har förråd i källaren har det på egen risk och behöver inte betala för dem, säger Göran Olsson, bovärdschef på Kopparstaden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Falu energi och vatten ansvarar för ledningsnätet och de har redan arbeten igång på Tegelvägen. Det är planerade arbeten för att öka kapaciteten att ta hand om spillvattnet.

– Tyvärr finns det inte mycket att göra när det regnar så här mycket. Vi vet att det varit upprepade problem på Tegelvägen och hoppas att vi ska komma till rätta med dem nu, säger Reimer Pettersson, affärschef för VA och Avfall på Falu energi och vatten.

Annons
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Översvämning väckte värdens misstankar – får inte vräka hyresgästen Vattnet steg över Yvonnes storstövlar efter oväder i Kungshamn Hyresgäster varnas för att gå ner i vattenfyllda förråd ”Kan bli strömförande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.