HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Pojken som föll från balkongen – hyresvärden överklagar domen

Dalarna Hyresvärden i Ludvika som dömdes för att ha orsakat olyckan då en 14-årig pojke föll sex meter från en balkong har överklagat till Svea hovrätt.
Foto: Mattias Frödén
Falu tingsrätt ansåg att hyresvärden var ansvarig för att en 14-årig pojke föll sex meter från en balkong efter att golvet brustit under honom. Men domstolen gjorde fel när man lät alla vittnen höras per telefon. Nu får hela rättegången tas om.

Falu tingsrätt dömde i december mannen för grovt vållande till kroppsskada. Straffet blev villkorlig dom plus att han ska betala skadestånd till den i dag 17-årige ynglingen. Dessutom fick mannens företag en företagsbot på 500 000 kronor.

Hyresvärden dömdes mot sitt nekande och han har nu via sin advokat överklagat domen till Svea hovrätt. Mannen vill att hovrätten ogillar åtalet och att han inte ska behöva betala något skadestånd. Han vill också att hovrätten undanröjer företagsboten eller i andra hand sänker summan.

Läs ocksåVärmlänning rökte för mycket och städade för lite - nu vräks hanBildcollage med cigarett ventilation i badrum och fönsterkarmar gulfärgade av nikotin.

Överklagandet är kortfattat och advokaten har bett om anstånd med att få utveckla sin talan till den 26 januari.

Olyckan inträffade i september 2017 i en lägenhet i Ludvika. Golvet brast när pojken gick ut på balkongen för att prata med sin mamma. Han föll sex meter, landade på fötterna och skadades svårt. 17-åringen dras fortfarande med sviter från fallet och det är osäkert om han någonsin kommer att bli helt återställd.

Läs också Kraftig ökning av lurade hyresgäster som tar strid mot ockerhyra i storstäderna Småbarnsmamman Saifon lurades på 44 000 kronor – Hem & Hyra granskar ockerhyrorna Struntar i hyresgästerna – värsta värden upptagen med att strida i rätten Ovanliga beslutet – får tillbaka 30 000 kronor efter att ha hyrt bostadsrätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.