Annons

Stor medlemsökning för Hyresgästföreningen

Nyheter Säg hej till dina nya vänner! Under året har Hyresgästföreningen vuxit med över 4 000 medlemmar – trots att andra medlemsorganisationer backar.

I fjol bröt Hyresgästföreningen en seglivad trend med avhoppande medlemmar. I år har den positiva utvecklingen hållit i sig.

Totalt växte föreningen till och med november med 4 084 medlemmar och landar därmed på totala siffran 533 364 hushåll.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Susanne Moge, Hyresgästföreningens nationella medlemsstrateg, jublar över resultatet.

– Vi har slagit både våra prognoser och mål. Det har helt enkelt varit ett fantastiskt år. Vi har en enorm styrka i vår säljkår, där våra medlemsrekryterare dagligen besöker bostadsområden för att värva medlemmar.

Annons

Särskilt stor är ökningen i regionerna Västra Sverige, Bäsk och Norrland. I dagsläget är det främst Stockholm som redovisar minusresultat – siffror som Susanne Moge hoppas hinna jämna ut före årsskiftet.

Läs ocksåSå påverkade pandemin medlemsantalet i MellansverigeRoland Pipenburg sitter vid sitt skrivbord.

Ett nytt arbetssätt och löneavtal har lett till att fler värvare har kunnat anställas under året – med ett uppsving i medlemstalen senaste tiden som följd.

– Vi har sett en vändning i Stockholm och räknar med ett nollresultat – vilket i så fall vore första gången på 16 år.

I ännu högre grad än nya medlemmar rekryterats har Hyresgästföreningen lyckats behålla gamla medlemmar – något man tidigare varit sämre på. Jämfört med i fjol har 4 740 färre personer valt att lämna föreningen.

Annons
Läs ocksåDärför tappar norra Skåne medlemmar

Orsaken är delvis ett mer aktivt arbete med att göra föreningen synlig för de existerande medlemmarna, berättar Susanne Moge.

– Numera arbetar vi mer med personlig kontakt. Ringer upp och hälsar välkomna eller knackar på och ser efter om allt fungerar i boendet. Sedan får man inte glömma att nästan hälften av dem som lämnar antingen flyttat eller avlidit.

Fakta: Förändring medlemsantal:

2009: -8 480

2010: -6 576

2011: +843 

2012 (november): +4 084

Fakta: Utveckling i HGF:s regioner

Västra Sverige: +1 815

Bäsk: +1 171

Norrland: +956

Sydost: +622

Mitt: + 228

Norra Skåne: +2

Aros Gävle: -23

Södra Skåne: – 151

Stockholm: – 536

Totalt antal medlemmar: 533 364

Läs också Medlemstapp i BohusÄlvsborg-Skaraborg Nytt medlemsrekord i Storgöteborg Medlemsrekord för Hyresgästföreningen i södra Skåne

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.