Annons

Svårt kunna ge info om skadedjur

Borlänge Hyresgästföreningen är på torsdag med och håller ett informationsmöte om skadedjur. Men det finns ett problem, bristen på information i form av broschyrer och översättningar.
Bullermyren i Borlänge är ett av flera bostadsområden som drabbats hårt av skadedjur. Nu informerar Hyresgästföreningen tillsammans med Tunabyggen och Anticimex om vad hyresgästerna kan och bör göra för att slippa besvär. Foto: LENA MATTSSON

Tillsammans med kommunala Tunabyggen och Anticimex ska Hyresgästföreningen vid fyra tillfällen under februari informera hyresgästerna på Bullermyren om skadedjur och hur man undviker och bekämpar dem.

Affischer på flera språk, svenska, arabiska och somaliska, har satts upp i trapphusen men Helene Hjorth-Erickson på Hyresgästföreningen saknar broschyrer att dela ut.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det har varit jättesvårt att få fram tryckt information och det lilla vi hittat måste översättas. Men Anticimex är ju experterna så de får så klart hålla i mötet på tisdag. Tunabyggen har anställda som talar somaliska och arabiska och de och andra som kan tolka kommer att vara med, säger Helene Hjorth-Erickson.

Annons

I dag finns 1 300 hushåll på Bullermyren och många har drabbats av skadedjur. Borlänge som helhet har liksom andra kommuner i landet i dag oroande högt antal skadedjurssaneringar så behovet av information är stort.

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Så spreds vägglöss i flerfamiljshuset - demenssjuk tvingas flytta Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.