Annons

Värd struntade i att betala elräkningarna

Jönköping Värden har obetalda elräkning på 100 000 kronor och hyresgästerna saknar varmvatten sedan i midsommar. Nu har Hyresnämnden tagit ett tillfälligt beslut om tvångsförvaltning av fastigheten i Habo. 
Elpris. Bilden visar stora kraftledningar mot en vacker himmel.
Foto: Oran Viriyincy/Flickr
De höga elpriserna under vintern fick regeringen att utlova en kompensation som kostar staten sex miljarder kronor.

Lars Lamme äger en fastighet med två hyreslägenheter på Jönköpingsvägen 34 i Habo. Han har inte betalat elräkningen på ett tag. I midsommar stängde därför elleverantören av elen i den delen av fastigheten som varmvattenberedaren finns. Sedan dess saknar de båda hyresgästerna varmvatten.

Varför värden inte betalat elräkningen, är oklart. Hem&Hyra har inte lyckats komma i kontakt med varken värden eller de drabbade hyresgästerna. Lars Lamme har en fast telefoni som hänvisar till att numret är ur funktion. Trots att värden har två bolagsengagemang och en enskild firma, saknar han offentligt mobiltelefonnummer.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu har bristerna i fastigheten kommit Hyresgästföreningen till känna. De drev i dagarna ärendet till Hyresnämnden. Nämnden tog omedelbart ett interimistiskt beslut om tvångsförvaltning med omedelbar verkan. Grunden för beslutet är att varmvatten är en grundläggande nyttighet som en hyresgäst ska ha rätt till för att sköta sin hygien.

Annons

Tills vidare ska fastigheten förvaltas av det kommunala bostadsbolaget Habo Bostäder AB. 

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här för att gå med i FB-gruppen Värsta värden

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.