HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värd struntade i att betala elräkningarna

Jönköping Värden har obetalda elräkning på 100 000 kronor och hyresgästerna saknar varmvatten sedan i midsommar. Nu har Hyresnämnden tagit ett tillfälligt beslut om tvångsförvaltning av fastigheten i Habo. 
Foto: Oran Viriyincy/Flickr

Lars Lamme äger en fastighet med två hyreslägenheter på Jönköpingsvägen 34 i Habo. Han har inte betalat elräkningen på ett tag. I midsommar stängde därför elleverantören av elen i den delen av fastigheten som varmvattenberedaren finns. Sedan dess saknar de båda hyresgästerna varmvatten.

Varför värden inte betalat elräkningen, är oklart. Hem&Hyra har inte lyckats komma i kontakt med varken värden eller de drabbade hyresgästerna. Lars Lamme har en fast telefoni som hänvisar till att numret är ur funktion. Trots att värden har två bolagsengagemang och en enskild firma, saknar han offentligt mobiltelefonnummer.

Läs ocksåStruntar i hyresgästerna – värsta värden upptagen med att strida i rättenMan i grön tröja som pekar med hela handen, den högra.

Nu har bristerna i fastigheten kommit Hyresgästföreningen till känna. De drev i dagarna ärendet till Hyresnämnden. Nämnden tog omedelbart ett interimistiskt beslut om tvångsförvaltning med omedelbar verkan. Grunden för beslutet är att varmvatten är en grundläggande nyttighet som en hyresgäst ska ha rätt till för att sköta sin hygien.

Tills vidare ska fastigheten förvaltas av det kommunala bostadsbolaget Habo Bostäder AB. 

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här för att gå med i FB-gruppen Värsta värden

Läs ocksåNordanvinden blåser rakt in – hyresvärden gör ingenting
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Ovanliga beslutet – får tillbaka 30 000 kronor efter att ha hyrt bostadsrätt Fiffi tog strid - fixade 200 000 kronor till sig och grannarna Fler grannar vågar agera mot våld efter tre år med Huskurage

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.