HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värd struntade i att betala elräkningarna

Jönköping Värden har obetalda elräkning på 100 000 kronor och hyresgästerna saknar varmvatten sedan i midsommar. Nu har Hyresnämnden tagit ett tillfälligt beslut om tvångsförvaltning av fastigheten i Habo. 
Foto: Oran Viriyincy/Flickr

Lars Lamme äger en fastighet med två hyreslägenheter på Jönköpingsvägen 34 i Habo. Han har inte betalat elräkningen på ett tag. I midsommar stängde därför elleverantören av elen i den delen av fastigheten som varmvattenberedaren finns. Sedan dess saknar de båda hyresgästerna varmvatten.

Varför värden inte betalat elräkningen, är oklart. Hem&Hyra har inte lyckats komma i kontakt med varken värden eller de drabbade hyresgästerna. Lars Lamme har en fast telefoni som hänvisar till att numret är ur funktion. Trots att värden har två bolagsengagemang och en enskild firma, saknar han offentligt mobiltelefonnummer.

Läs ocksåKolla din "Attefallshyra" - okända regeln kan sänka den

Nu har bristerna i fastigheten kommit Hyresgästföreningen till känna. De drev i dagarna ärendet till Hyresnämnden. Nämnden tog omedelbart ett interimistiskt beslut om tvångsförvaltning med omedelbar verkan. Grunden för beslutet är att varmvatten är en grundläggande nyttighet som en hyresgäst ska ha rätt till för att sköta sin hygien.

Tills vidare ska fastigheten förvaltas av det kommunala bostadsbolaget Habo Bostäder AB. 

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här för att gå med i FB-gruppen Värsta värden

Läs ocksåHan tog den "omöjliga" hyresstriden – och vann
Läs också Svalt intresse att bygga tillsammans – än så länge Hyresgästerna byggde sitt eget unika hyreshus Spelberoendet förstörde hans liv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.