HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Värd struntade i att betala elräkningarna

Jönköping Värden har obetalda elräkning på 100 000 kronor och hyresgästerna saknar varmvatten sedan i midsommar. Nu har Hyresnämnden tagit ett tillfälligt beslut om tvångsförvaltning av fastigheten i Habo. 
Elpris. Bilden visar stora kraftledningar mot en vacker himmel.
Foto: Oran Viriyincy/Flickr
De höga elpriserna under vintern fick regeringen att utlova en kompensation som kostar staten sex miljarder kronor.

Lars Lamme äger en fastighet med två hyreslägenheter på Jönköpingsvägen 34 i Habo. Han har inte betalat elräkningen på ett tag. I midsommar stängde därför elleverantören av elen i den delen av fastigheten som varmvattenberedaren finns. Sedan dess saknar de båda hyresgästerna varmvatten.

Varför värden inte betalat elräkningen, är oklart. Hem&Hyra har inte lyckats komma i kontakt med varken värden eller de drabbade hyresgästerna. Lars Lamme har en fast telefoni som hänvisar till att numret är ur funktion. Trots att värden har två bolagsengagemang och en enskild firma, saknar han offentligt mobiltelefonnummer.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Nu har bristerna i fastigheten kommit Hyresgästföreningen till känna. De drev i dagarna ärendet till Hyresnämnden. Nämnden tog omedelbart ett interimistiskt beslut om tvångsförvaltning med omedelbar verkan. Grunden för beslutet är att varmvatten är en grundläggande nyttighet som en hyresgäst ska ha rätt till för att sköta sin hygien.

Annons

Tills vidare ska fastigheten förvaltas av det kommunala bostadsbolaget Habo Bostäder AB. 

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här för att gå med i FB-gruppen Värsta värden

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Otäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan" Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.